Ανθρώπινο μνημόνιο καθορίζει η κοινωνική πλατφόρμα

Το δικό της ανθρώπινο μνημόνιο αποφασίζει η κοινωνική πλατφόρμα στις 16 Δεκεμβρίου.

Ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης δήλωσε σήμερα ότι οι συντεχνίες και κοινωνικές ομάδες που απαρτίζουν την πλατφόρμα θα καταρτίσουν ένα μανιφέστο το οποίο θα αγκαλιάζει τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι των αριθμών. Την ίδια μέρα θα βρεθούν έξω από τη βουλή την ώρα που θα συζητείται ο προυπολογισμός.

Μιλώντας στο συνέδριο της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ ο κ Κυρίτσης τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα εντατικοποιηθούν το 2015. Αιτία η προώθηση των αλλαγών στο ΓΕΣΥ και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν όπως ανέφερε , στις αρχές του Μάρτη με μεγάλη μαζική παγκύπρια και πανευρωπαική κινητοποίηση με αφορμή τη συνεδρία της ευρωπαικής κεντρικής τράπεζας στην Κύπρο. Ο κ. Κυρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εναποθέτει τις ελπίδες της για την ανάπτυξη της οικονομίας στη βίαιη μείωση των μισθών χωρίς να έχει πραγματικό σχεδιασμό για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τα προγράμματα των 500 ευρώ το μήνα για ένα εξάμηνο δεν είναι απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας. Αντιθέτως είπε , είναι φανερός ο κίνδυνος σταδιακά οι εργοδότες να προμηθεύονται φτηνό εργατικό δυναμικό με τη βούλα του υπουργείου εργασίας

Σε ομιλία της που ανέγνωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου εργασίας , η υπουργός Ζέτα Αιμιλιανιδου αναφέρθηκε στην ανάγκη διατήρησης του κοινωνικού διαλόγου. Ανέφερε ότι στρατηγική της κυβέρνησης είναι η αύξηση της απασχόλησης μέσω της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.

Κώστας Α. Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy