“Αντί οι φοιτητές να συμπληρώνουν τις αιτήσεις τους, το θέμα οδηγείται στη βουλή”

Νέα συνάντηση θα έχει στις 3 αύριο το απόγευμα με τους φοιτητές ο Υπουργός παιδείας για το νομοσχέδιο που αφορά τη συνένωση του φοιτητικού πακέτου και της φοιτητικής χορηγίας.

Ο ΓΓ της ΕΔΟΝ Χάρης Καράμανος, τόνισε ότι μετά την κατάργηση της κάρτας για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει και τα φοιτητικά επιδόματα και  τη στιγμή που θα έπρεπε οι φοιτητές να συμπληρώνουν τις αιτήσεις τους οδηγείται στη βουλή το θέμα προς συζήτηση.

Επέκρινε επίσης την κυβέρνηση ότι επιχειρεί την κατάργηση του στοχευμένου επιδόματος που παίρνουν οι φοιτητές του εξωτερικού.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο υπουργός παιδείας Κώστας Καδής ανέφερε ότι αναμένει τις προτάσεις των φοιτητών και ότι εκείνο που συζητείται είναι το ύψος των περιουσιακών στοιχείων και ακίνητης περιουσίας για να μπορεί να είναι κάποιος δικαιούχος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ Χαράλαμπος Χριστοφόρου επισήμανε από την πλευρά του ότι οι φοιτητές αναμένουν το λιγότερο σε ένα μήνα να είναι έτοιμες οι αιτήσεις και ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στο νομοσχέδιο ο αριθμός των ατόμων μιας οικογένειας και οι άλλες υποχρεώσεις ή δάνεια που μπορεί να έχει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy