Αντιδρά στην απόφαση των δικαστών ο ΥΠΟΙΚ

Τη διαφωνία του με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να τερματιστεί η εθελοντική αποκοπή του 20% από τους μισθούς των δικαστών, εξέφρασε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι οι δικαστές ήταν οι μοναδικοί που έπαιρναν κανονικά τις προσαυξήσεις τους από το 2013.

Όπως εξήγησε, απόφαση του δικαστηρίου το 2013 ουσιαστικά θεώρησε πως τυχόν αποκοπές και παγοποιήσεις επί των μισθών των δικαστών είναι αντισυνταγματικές και γι αυτό το κράτος τη σεβάστηκε. Η αποκοπή του 20% από τους μισθούς των δικαστών ήταν εθελοντική, υπενθύμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος είπε ότι δεν είχε ενημερωθεί για την πρόθεση των δικαστών να επανεξετάσουν το θέμα και τόνισε ότι διαφωνεί τόσο με την απόφαση όσο και με το επιχείρημα ότι η αποκοπή στους μισθούς των δικαστών σημαίνει και παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Είναι δεδομένος ο σεβασμός προς τις αποφάσεις του δικαστηρίου αλλά είναι άλλο το θέμα της παρέμβασης, τόνισε. Θα ήταν παρέμβαση, εξήγησε, αν αποκοπές γίνονταν μόνο για τους δικαστές.

Σε ερώτηση αν η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο και για άλλες προσφυγές ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η ΠΑΣΥΔΥ έχει προσβάλει την απόφαση για τις αποκοπές από το 2012 και ότι το θέμα θα λυθεί στο δικαστήριο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy