Αντιδράσεις εμπορευομένων και κατοίκων σε ρυθμιστικό σχέδιο στην Πάφο

Πέραν των τριών ωρών διήρκεσε χθες η δημόσια παρουσίαση του ρυθμιστικού σχεδίου της περιοχής  Λεωφόρου Ελλάδος από τους Ελληνες μελετητές, που οργανώθηκε από τον Δήμο Πάφου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Παλιά Ηλεκτρική. Στην παρουσίαση παρέστη λειτουργός των κεντρικών γραφείων της Πολεοδομίας, καθώς και εκπρόσωπος του επαρχιακού διευθυντή των δημοσίων έργων, ο υπεύθυνος της τροχαίας Πάφου Ζήνων Ψαθίτης, καθώς και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι. 

Κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής κατά τη διάρκεια της δημόσιας παρουσίασης τάχθηκαν ενάντια στην κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στην Λεωφόρο Ελλάδος. Συγκεκριμένα,  υποστήριξαν ότι η κατασκευή διαχωριστικής νησίδας θα οδηγήσει σε δραματική μείωση της εμπορικής κίνησης στη Λεωφόρο Ελλάδος και σε πρόκληση κυκλοφοριακού χάους, όπως συμβαίνει τώρα σε τμήμα της Λεωφόρου Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
 
Όπως αναφέρθηκε με βάση τα σχέδια, προβλέπεται νησίδα μικρού πλάτους και ύψους 15 εκατοστών σε όλο το μήκος του δρόμου, δύο κυκλικοί κόμβοι ( απέναντι από την υπεραγορά Παπαντωνίου ο πρώτος και ο δεύτερος μπροστά από το Lidl) φώτα τροχαίας επί της Ονουφρίου Κληρίδη και απέναντι από την BIONIG καθώς και 340 χώροι στάθμευσης οχημάτων που θα γίνει προσπάθεια για αύξηση τους.  

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος χαρακτήρισε αναγκαίο το έργο της ανάπλασης των λεωφόρων Ελλάδος Γρίβα Διγενή και Νεόφυτου Νικολαίδη, σημειώνοντας πως η υλοποίηση τους θα αναβαθμίσει γενικότερα την εικόνα της πόλης της Πάφου.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις επαγγελματιών και ιδιοκτητών υποστατικών ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως τα ρυθμιστικά σχέδια είναι δεδομένα και δεν μπορούν να αλλάξουν. Επεσήμανε ωστόσο πως θα ληφθούν υπόψη όλες οι παρατηρήσεις και οι απόψεις που διατυπώθηκαν από τους επηρεαζόμενους. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, η ανάπλαση της λεωφόρου όχι μόνο δεν θα επηρεάσει αρνητικά τους επαγγελματίες της περιοχής, αλλά θα αυξήσει την εμπορική κίνηση όπως έγινε, είπε, και στη Λεωφόρο Τάφοι των Βασιλέων.

Στο μεταξύ, σχετική ανακοίνωση έχει εκδώσει ο Χρύσανθος Σαββίδης εκ μέρους της Συντονιστικής επιτροπής για τη Λεωφόρο Ελλάδος. Στην ανακοίνωση ο κ. Σαββίδης σημειώνει ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν θέλουν την κατασκευή νησίδας καθώς αυτή θα επηρεάσει τόσο τις επιχειρήσεις τους όσο και την ομαλή κυκλοφορία της κίνησης. 

Προσθέτει πως προγραμματίζονται επαφές με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών και με κόμματα πως η επιτροπή προχωρεί με δικό της σχεδιασμό για την Λεωφόρο Ελλάδος, τον οποίο θα καταθέσει στους αρμόδιους φορείς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy