Αντιδράσεις κατά της έρευνας Timss

Επιστολή με ερωτήματα για την έρευνα TIMSS απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων-Νηπιαγωγών (Α.Κί.ΔΑ ), με την οποία εκφράζει τους έντονους προβληματισμούς και τη διαφωνία της για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης έρευνας, τόσο για τη δεδομένη χρονική στιγμή διεξαγωγής της, όσο και για τις δεδομένες συνθήκες που θα διεξαχθεί.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η Α.Κί.ΔΑ, ζήτησε από την ΠΟΕΔ κατ` επανάληψη τη διακοπή της εν λόγω έρευνας, ωστόσο, δεν εισακούστηκε. Η Έρευνα Trends in International Mathematics and Science Study (TIMSS) του Διεθνούς Οργανισµού για την Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών Επιτευγµάτων (The International Association for the Evaluation of Educational Achievement) (IEA) είναι µία διεθνής έρευνα στο χώρο της εκπαίδευσης, η οποία ξεκίνησε το 1995.

“Η συμμετοχή στην εν λόγω έρευνα και γενικά η φιλοσοφία τέτοιων ερευνών”, αναφέρει, “προκαλεί ερωτηματικά ως προς τα κίνητρα και τους στόχους της επίσημης πλευράς, ιδίως από τη στιγμή που η φιλοσοφία τους αμφισβητείται έντονα από ακαδημαϊκούς κύκλους και έχει αναπτυχθεί και σχετική βιβλιογραφία – κριτική διεθνώς που παραθέτει σειρά επιχειρημάτων που καταδεικνύουν σοβαρά κενά τόσο ως προς τις έρευνες όσο και για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων τους”.

Καλεί τον Υπουργό Παιδείας να δώσει πειστικές απαντήσεις σε σχέση με τα κίνητρα συμμετοχής στην έρευνα και με ποια κριτήρια έγινε η αίτηση για συμμετοχή της χώρας μας, σημειώνοντας ότι θα αναμένει με αγωνία την τοποθέτησή του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy