Αντιδράσεις κομμάτων για το κούρεμα – «Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος» ο Πρόεδρος

Οι δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ αφήνουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο τον κ. Αναστασιάδη, αναφέρει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Κωνσταντίνος Φιλαρέτου.
Το ίδιο εκτεθειμένοι, προσθέτει, είναι και οι βουλευτές που προήδρευαν ή συμμετείχαν στην Επιτροπή Οικονομικών, οι οποίοι όφειλαν να παρακολουθούσαν τις εξελίξεις και να λάβουν τις λιγότερο οδυνηρές αποφάσεις.
Οι καταστροφικές πράξεις ή παραλείψεις Κυβέρνησης και Βουλής οδήγησαν στο κούρεμα και στις τραγικές συνέπειες που μέχρι σήμερα βιώνει ο κυπριακός λαός.

 
Πολύ αργά θυμήθηκε να εκφράσει την μετάνοιά του ο απερχόμενος Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος συνέβαλε στην καταστροφή της κυπριακής οικονομίας προκαλώντας τεράστιες επιπτώσεις στους πολίτες, αναφέρει ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.

Η ειλικρίνειά του, έστω και την υστάτη, ουσιαστικά διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος συστηματικά επιχείρησε να αποποιηθεί των ευθυνών του παραπληροφορώντας και παραπλανώντας το λαό.
Πιο συγκεκριμένα, μέσα από τη δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ προκύπτει ότι: Αυτό το οποίο προτάθηκε ήταν bail in δηλαδή κούρεμα και όχι επιβολή τέλους όπως ισχυρίζεται ο Νίκος Αναστασιάδης.
Είναι προφανές, επισημαίνεται πως στην ουσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέμενε στο κούρεμα για τους δικούς του λόγους.
Στη νέα mea culpa του ο απερχόμενος κ. Ντάισελμπλουμ δηλώνει για μια ακόμη φορά πως και η πρόταση για κούρεμα των καταθέσεων κάτω των 100.000 αποτελούσε κυπριακή ιδέα δηλαδή ιδέα του Νίκου Αναστασιάδη και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον απερχόμενο Πρόεδρο, και το επιτελείο του, αναφέρει ανακοίνωση των Οικολόγων.
Φαίνεται καθαρά η αναξιοπιστία του και πως εξαπάτησε τον λαό, ενώ τόσο καιρό ισχυρίζεται πως η πρόταση προήλθε από την Ευρώπη, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία κατηγορούν επίσης τον κύριο Αναστασιάδη ότι με δική του ιδέα έκαμε την Κύπρο πειραματόζωο δίνοντας ένα νέο εργαλείο για να επιβιώνουν οι τράπεζες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy