Αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για πρόσληψη εκπαιδευτικών από Τουρκία

Αντιπαράθεση έχει προκαλέσει στα κατεχόμενα η είδηση ότι θα προσληφθούν 167 εκπαιδευτικοί από την Τουρκία για σχολεία στα κατεχόμενα. Από τη μια οι συντεχνίες των δασκάλων και των καθηγητών μιλούν για «ασέβεια στους ανθρώπους της χώρας» και από την άλλη, το «υπουργείο παιδείας» απαντά ότι πρόκειται για διαστρέβλωση των γεγονότων.
 
Σε κοινή ανακοίνωση της προέδρου της KTOEÖS, Σελμά Εϊλέμ και του γγ της KTÖS, Σενέρ Ελτζίλ σημειώνεται ότι ενώ υπάρχουν πάνω από 800 εκπαιδευτικοί, μεταξύ αυτών 580 σχολικοί σύμβουλοι – ψυχολόγοι, το να ζητεί το «υπουργείο» εκπαιδευτικούς από την Τουρκία είναι ασέβεια και η ανακοίνωση της πρόσκλησης για υποβολή αιτήσεων από την ιστοσελίδα του τουρκικού Υπουργείου Παιδείας δείχνει πώς «κυβερνάται» η «χώρα», όπως αναφέρεται,
 
Στην κοινή τους ανακοίνωση οι δύο οργανώσεις κάνουν λόγο για προσπάθεια αφομοίωσης της τ/κ κοινότητας με την Τουρκία, η οποία στοχεύει στη δημιουργία νέων που θα είναι θρησκόληπτοι και εμπαθείς. Το αίτημα του «υπουργείου παιδείας» αφορά και 32 εκπαιδευτικούς στη θρησκευτική εκπαίδευση.
 
Η KTÖS και η KTOEÖS ήξεραν τη διαδικασία και παρ’ όλα αυτά προσπαθούν να δημιουργήσουν λάθος εντυπώσεις, απάντησε με ανακοίνωσή του το «υπουργείο παιδείας», κατηγορώντας τις οργανώσεις των εκπαιδευτικών ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν διενέξεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ των δασκάλων και των καθηγητών, κατηγορώντας τη «μητέρα πατρίδα Τουρκία» και κάποιους Τούρκους εκπαιδευτικούς ως «πράκτορες».
 
Πρόκειται, προστίθεται, για πρωτόκολλο μεταξύ του ψευδοκράτους και της Τουρκίας που είχε υπογραφεί το 1994 και αφορούσε αμοιβαίο διορισμό εκπαιδευτικών στις δύο «χώρες».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy