Αντιρατσιστική πορεία το Σάββατο στη Λευκωσία

Σε καταπολέμηση των ρατσιστικών φαινομένων καλεί κοινωνία και Πολιτεία η Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ) ανακοινώνοντας την διοργάνωση διαδήλωσης το Σάββατο το πρωί και ημερίδας την Κυριακή με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη Όλων των Μορφών Ρατσιστικών Διακρίσεων του ΟΗΕ.

Η ΚΙΣΑ καλεί «σε εγρήγορση και κινητοποίηση για μηδενική ανοχή και καταπολέμηση αυτών των φαινομένων που καταφέρονται ενάντια στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού αλλά δεν αφήνουν αλώβητη τη δημοκρατία και την κοινωνία στο σύνολο της». Καλεί επίσης «την κυβέρνηση και την πολιτεία γενικότερα, περιλαμβανόμενων των ανεξάρτητων θεσμών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση και πάταξη των φαινομένων αυτών».

Με τίτλο «Αντιστεκόμαστε! Ενάντια στις Διακρίσεις, Ρατσισμό, Ξενοφοβία, Ισλαμοφοβία, Φασισμό» η ΚΙΣΑ διοργανώνει μαζί με άλλες οργανώσεις διαδήλωση στη Λευκωσία το Σάββατο το πρωί. Διοργανώνει επίσης ημερίδα, την Κυριακή, με θέμα «Στρατηγικές και σχέδια δράσης για το ρατσισμό, τη βία κατά των γυναικών, την ισότητα των φύλων και τη μετανάστευση: Η αλληλουχία τους και πώς αφορούν και επηρεάζουν τις γυναίκες μετανάστριες».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy