Αντιστέκομαι και ψηφίζω

Του Πανίκου Χάμπα*

Μας λένε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και διερωτώνται οι πολίτες: Σταμάτησε να υπάρχει ανεργία; Λύθηκαν τα προβλήματα της οικονομίας; Βελτιώθηκε το βιοτικό επίπεδο του κυπριακού λαού; Σταμάτησε το μεταναστευτικό ρεύμα; Μήπως θα επιστρέψουν οι 40,000 νέοι που έφυγαν;

Την ίδια στιγμή δημιουργούν μια ακραία ολιγαρχία του πλούτου, η οποία συνεργάζεται άψογα με τα ξένα μονοπώλια και ιδιαίτερα τα τραπεζικά, σε μια προσπάθεια από κοινού να ελέγξουν τα πάντα στο νησί.

Το 2016 προβλέπεται ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλα τα νοικοκυριά, γι’ αυτό και η μόνη μας επιλογή είναι ο δρόμος… Το ΑΚΕΛ είναι το τελευταίο ανάχωμα αντίστασης, είναι η ελπίδα, είναι το παιδί του λαού που γεννήθηκε ως ώριμο τέκνο της ανάγκης από τους ταπεινούς και καταφρονεμένους, για τους ταπεινούς και καταφρονεμένους!

Το ΑΚΕΛ είναι το κόμμα των εργατών, των βασανισμένων αγροτών, της προοδευτικής διανόησης, της ριζοσπαστικής νεολαίας, των αγωνιζόμενων γυναικών. Το γράφει η ιστορία των μεγάλων αγώνων των μεταλλωρύχων, των αγροτικών εξεγέρσεων, της συμμετοχής στην αντιφασιστική νίκη των λαών, της αντίστασης του 1974 κόντρα στους προδότες και στους βάρβαρους εισβολείς. Το γράφει η Ιστορία με τις κατακτήσεις του οκτάωρου και των πληρωμένων αδειών ανάπαυσης, το γράφει η πρόσφατη ιστορία της ξεκάθαρης αντιμνημονιακής αντίστασης στους δρόμους, αλλά και στη Βουλή, έστω και αν μέναμε μόνοι μας σε πολλά νομοσχέδια.

Μαζί με τον κυρίαρχο λαό μπορούμε να πετύχουμε την ανάσχεση του ολοκληρωτικού ξεπουλήματος, αυτών που του ανήκουν και την επανακατάκτηση όλων αυτών που με βία και ψέμα μάς πήραν. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε τη διάλυση της καταθλιπτικής καταχνιάς, την ανάσχεση της αθλιότητας και της υποτέλειας.

Το διακύβευμα για το ΑΚΕΛ σε αυτές τις εκλογές είναι να σηκώσουμε τον κόσμο από τη μοιρολατρία και την απάθεια, από το ψεύτικο και πλάνο ότι όλοι είναι ίδιοι και να τον οδηγήσουμε στη δημοκρατική συμμετοχή της λήψης αποφάσεων που χαράσσουν το μέλλον του, στην κάλπη. Στην κάλπη, ως πράξη αντίστασης και αναχαίτισης της λιτότητας και της μιζέριας, στην κάλπη της ανανέωσης της εμπιστοσύνης του λαού, στη δύναμη αυτή που έρχεται από πολύ μακριά, κουβαλώντας αγέρωχους αγώνες και απαράμιλλες θυσίες για τον εργαζόμενο και το λαό.

Το μεγάλο διακύβευμα λοιπόν, είναι η φωνή η δική μας να αντηχήσει στα αυτιά του λαού, να θυμίσει και να πείσει το λαό, ότι είμαστε εδώ και συνεχίζουμε από εκεί που δεν σταματήσαμε ποτέ να τον υπερασπιζόμαστε με συνέπεια, ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν να τον υποτάξουν και να τον εξαθλιώσουν με τις πολιτικές τους. Το διακύβευμα είναι ο λαός να κρατήσει το ΑΚΕΛ στην πρώτη γραμμή, όχι γιατί μας αρέσει, αλλά γιατί το ΑΚΕΛ είναι γέννημα θρέμμα του λαού και των αναγκών του.

Οσο δυναμώνει το ΑΚΕΛ λοιπόν, το τελευταίο ανάχωμα αντίστασης, δυναμώνει η αξιοπρέπεια του λαού, η φωνή και η θέλησή του, σε όλα αυτά που καθορίζουν το παρόν και το μέλλον του!

*Υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας, ΑΚΕΛ- Αριστέρα- Νέες Δυνάμεις

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy