Αντίθετοι στις εξετάσεις ανά τετράμηνο οι μαθητές

Την άρνησή τους με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο εκφράζουν για ακόμη μία φορά οι μαθητές.

Με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας, την Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, η Επαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΕΣΕΜ), τονίζει πως θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια σε αυτό το μέτρο.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ως ΕΣΕΜ, με αφορμή τη συζήτηση που συνεχίζεται στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής για το θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για να μην εφαρμοστούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο.

Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας παρά τις αντιδράσεις μας, τις αντιδράσεις των οργανωμένων γονιών και καθηγητών επιμένει στην άμεση εφαρμογή αυτού του απαράδεκτου μέτρου. Ως μαθητές θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να μην εφαρμοστούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο οι οποίες θα μετατρέψουν το σχολείο σε εξεταστικό κέντρο, σε ένα χώρο της αποστήθισης και όχι της κριτικής σκέψης.

Ως ΕΣΕΜ δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε αυτό το μέτρο που θα ενισχύσει τη βαθμοθηρία και τον εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα του σχολείου. Επαναλαμβάνουμε ότι αν προχωρήσει η εφαρμογή των εξετάσεων με την νέα σχολική χρονιά θα πάρουμε δυναμικά μέτρα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy