Άντρος Κυπριανού: “Οι δύο ηγέτες να συναισθανθούν τις ευθύνες τους έναντι του τόπου και του λαού”

Έκκληση στους δύο ηγέτες να συναισθανθούν τις ευθύνες τους έναντι του λαού και του τόπου απηύθυνε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ. Σε δηλώσεις πριν την αναχώρησή του για τη Γαλλία για επίσημη επίσκεψη και επαφές για το κυπριακό, ο Άντρος Κυπριανού ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αρκετό και δεν οδηγεί πουθενά να δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι η δική μας πλευρά ήταν η πρώτη που δήλωσε έτοιμη για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. “Ο κύριος Ακιντζί έχει υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση. Θα έπρεπε η αντίδραση της κυβέρνησης σε αυτή την πρόταση να ήταν θετική” υπέδειξε ο γ.γ του ΑΚΕΛ.

Για το ταξίδι στη Γαλλία, ανέφερε ότι θα γίνουν συναντήσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών, στη Βουλή, στη Γερουσία και με πολιτικά κόμματα με θέμα την προώθηση της προσπάθειας επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Όπως είπε, η Γαλλία, ως ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και είναι χώρα που μας στηρίζει παραδοσιακά.

Ο Α. Κυπριανού επεσήμανε ότι είναι προφανές ότι μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για το κυπριακό, ωστόσο, εκτίμησε ότι το έδαφος πρέπει να προετοιμαστεί έτσι ώστε, αμέσως μετά, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, το ΑΚΕΛ, ασκώντας το βοηθητικό του ρόλο θα επιδιώξει να έχει επαφές και με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η επανέναρξη ή όχι των διαπραγματεύσεων εξαρτάται πρωτίστως από την Τουρκία αλλά και από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Τάσος Περδίος

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy