Άντρος Κυπριανού: Το κόμμα θα προχωρήσει πάνω σε τρεις άξονες

Το ΑΚΕΛ από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ξεκίνησε μια προσπάθεια να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς και αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται, τόνισε στον Άστρα ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, αναφερόμενος στους τρεις άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το Κόμμα για να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά στο άμεσο μέλλον.

Ο πρώτος άξονας είναι το πώς μεγιστοποιείται η λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα του ΑΚΕΛ, ο δεύτερος είναι η λειτουργία των βοηθητικών γραφείων με στόχο της παραγωγής πολιτικής για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και ο τρίτος άξονας είναι η διεύρυνση του ανοίγματος μέσα στην κοινωνία με επαφές με ανθρώπους με εξειδικευμένες γνώσεις και με άτομα που ανήκουν στην ευρύτερη Αριστερά.

Ο Άντρος Κυπριανού πρόσθεσε ότι με βάση τις εμπειρίες που απέκτησε το ΑΚΕΛ θα είναι και ο επαναπροσδιορισμός του θεσμού των Νέων Δυνάμεων. Σε αυτή την προσπάθεια θα γίνουν συζητήσεις τόσο εσωκομματικά όσο και με εξωκομματικούς παράγοντες.

Το ΑΚΕΛ, υπογράμμισε ο Άντρος Κυπριανού, είναι ανοικτό σε εισηγήσεις και προτάσεις.

Αυτή τη στιγμή, σημείωσε, το ΑΚΕΛ άρχισε να ανακτά το ηθικό πλεονέκτημα που είχε τα προηγούμενα χρόνια και το οποίο άρχισε να χάνει τα τελευταία χρόνια.
Γνωστοποίησε επίσης ότι θα γίνει ειδική έρευνα μέσα στην κοινωνία που θα αφορά το πού στέκεται ιδεολογικά η σημερινή κοινωνία της Κύπρου.

Αναφερόμενος στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Κύπρο ο Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι το ΑΚΕΛ από χρόνια αντιστέκεται στην ακροδεξιά και πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα μόνο το ΑΚΕΛ ενεργεί ενάντια στην ακροδεξιά η οποία λειτουργεί συγκαλυμμένα και δυστυχώς κερδίζει έδαφος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy