Απ ευθείας πτήση από Τύμπου αεροπλάνου-ασθενοφόρου

Απευθείας πτήση αεροπλάνου – ασθενοφόρου από την Πράγα στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, ανακοίνωσε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κουντρέτ Οζερσάι.

Το περιστατικό αφορά μεταφορά Τσέχου ο οποίος αρρώστησε ενώ βρισκόταν στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το μήνυμα του λεγόμενου «υπουργού εξωτερικών», σχετικό αίτημα υποβλήθηκε στο «τμήμα πολιτικής αεροπορίας» το οποίο συνεργάστηκε με το «υπουργείο> του και μετά το μεσημέρι ο Τσέχος ασθενής επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο – ασθενοφόρο για να μεταφερθεί απευθείας στην Πράγα.

Ο κύριος Οζερσάι είπε επίσης ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό και η διπλωματική αποστολή της Τσεχίας στην Κύπρο.

Έγραψε επίσης ότι η «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα είναι ανοικτή σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα για θέματα υγείας, αγνοουμένων ή καταζητούμενων για διεθνή εγκλήματα.

Στο μεταξύ η ηλεκτρονική ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις αναφέρει ότι ο Βρετανός Βουλευτής Hon Iain Duncan Smith παρευρέθηκε στο φεστιβάλ τ/κ πολιτισμού στο Enfield του Λονδίνου και δήλωσε στους αρχισυντάκτες της ιστοσελίδας ότι στηρίζει την έναρξη εκστρατείας συλλογής υπογραφών για απευθείας πτήσεις από και προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, λέγοντας ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους Τ/κ της Αγγλίας.

Ο Βρετανός πολιτικός φέρεται επίσης να δήλωσε ότι πρέπει πλέον να αρθεί το «εμπάργκο» στις μεταφορές με τη “βόρεια Κύπρο” και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει τις προσπάθειές του προς τα Υπουργεία Μεταφορών και Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy