Απαντά η ΠΕΟ στον Κουγιάλη για Επιτροπή Σιτηρών

Ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου με γραπτή δήλωση αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Σιτηρών είναι έτοιμοι να παραιτηθούν και να αναλάβει τις εργασίες της Επιτροπής ο ίδιος ο Υπουργός Γεωργίας και `οι τέσσερις εκλεκτοί του`, προσθέτοντας πως αν δεν το πράξει θα πρέπει να απολογηθεί και παραιτηθεί.

Στην ανακοίνωση ο κ. Νεοφύτου παρατηρεί ότι είναι γνωστή η συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης Αναστασιάδη να στοχεύει τους εργαζόμενους και να απαξιώνει τους Δημόσιους Οργανισμούς προκειμένου να διευκολύνει την υλοποίηση της πολιτικής των Ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου.

Προσθέτει ότι ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης δήλωσε ότι η Επιτροπή Σιτηρών μπορεί να λειτουργήσει με τέσσερις εργαζόμενους αντί 66 που έχει, και “αυτό γιατί δεν έχει το θάρρος να πει ότι θέλει την ιδιωτικοποίηση της επιτροπής και το ξεπούλημα της περιουσίας της”.

Παρατηρώντας ότι ο Υπουργός Γεωργίας δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι πίσω από αυτή την προσπάθεια βρίσκεται πολιτικό κόμμα, ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ προσθέτει ότι “μέτρα για αναδιοργάνωση και βελτίωση της λειτουργίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης ζητούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα στα πλαίσιο όμως του ρόλου και της αποστολής του οργανισμού”.

“Πληροφορούμε τον κ. Κουγιάλη ότι οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Σιτηρών είναι έτοιμοι να παραιτηθούν όλοι προκειμένου να αναλάβει ο ίδιος με τους 4 εκλεκτούς του να τη λειτουργήσει”, συνεχίζει και προσθέτει ότι “αν δεν το πράξει τον καλούμε να απολογηθεί και να παραιτηθεί”.

Αναφέρει ακόμα ότι “είναι καιρός πλέον να σταματήσουν οι Υπουργοί να εμπαίζουν την κοινή γνώμη και να προκαλούν την οργή των εργαζομένων και ζητά “να σταθούν επιτέλους κατ’ ελάχιστον στο ύψος της θέσης που κατέχουν”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy