Απάντηση Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών για προτομή Σπύρου Τταντή

Πλήρως αφοσιωμένο στην απόδοση των τιμών που αξίζουν στον λοχία της ΕΜΑΚ Σπύρο Τταντή ο οποίος σκοτώθηκε στην έκρηξη στο Μαρί παραμένει το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών. Η τοπική αρχή εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση σε απάντηση πρόσφατης δήλωσης του πατέρα του εκλιπόντος Σταύρου Τταντή περί ασέβειας στη μνήμη του νεκρού από αμέλεια του Κοινοτικού Συμβουλίου ξεκαθαρίζοντας ότι τιμά και θα συνεχίσει να τιμά τη μνήμη του αξιωματικού της ΕΜΑΚ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών, αναφερόμενο σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού TV One στην οποία ο πατέρας του ήρωα της ΕΜΑΚ λοχία Σπύρου Τταντή, Σταύρος Τταντής αναφερόταν σε βανδαλισμούς και ιεροσυλία στην προτομή του ήρωα από αμέλεια του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών να καθαρίσει το πάρκο που βρίσκεται η προτομή, σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται για κλαδιά από την καθαριότητα του πάρκου τα οποία η ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται τα πάρκα, καθυστέρησε τη μετακίνησή τους.

Ουδεμία πρόθεση υπήρχε για βεβήλωση της προτομής του ήρωα για την οποία το Κοινοτικό Συμβούλιο παραχώρησε το χώρο για ανέγερση. Επίσης έδωσε το όνομα του στο πάρκο, ονόμασε το δρόμο που εφάπτεται της προτομής σε λεωφόρο Σπύρου Τταντή, έγινε αιμοδοσία στη μνήμη του, συμμετέχει ανελλιπώς στο μνημόσυνο μαζί με την οικογένεια και όποτε γίνεται εκδήλωση, γίνεται κατάθεση στεφάνων από την κοινότητα και τα οργανωμένα σύνολά της.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας. Τα Περβόλια ξέρουν να τιμούν και να σέβονται τους ήρωες τους και αυτό το απέδειξαν πολλές φορές” αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών.

Τάσος Περδίος

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy