Απαντούν στους πρόσφυγες με καταστολή

Η αστυνομία της Γαλλίας δήλωσε το Σάββατο ότι περίπου 300 μετανάστες προσπάθησαν να φτάσουν στη Βρετανία από το Eurotunnel στο Καλέ κατά τη διάρκεια της νύχτας, καταγράφοντας σημαντική πτώση από τις προηγούμενες νύχτες καθώς η παρουσία δυνάμεων ασφαλείας ενισχύθηκε.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας την Πέμπτη οι γαλλικές αρχές αντιμετώπισαν περισσότερες από 1.000 προσπάθειες από μετανάστες που κατασκηνώνουν στο λιμάνι του Καλέ και προσπαθούν να φτάσουν στο τούνελ κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Γαλλία έχει αποστείλει ακόμα 120 αστυνομικούς στο λιμάνι για να αντιμετωπίσουν την κρίση καθώς ο αριθμός των νεκρών από τον Ιούνιο έφτασε τους 10.

Εκπρόσωπος Τύπου του Eurotunnel ανέφερε ότι υπάρχει «πολύ λιγότερη αναστάτωση» από τότε που έφτασαν οι ενισχύσεις που υποστηρίζουν τους 300 αστυνομικούς που βρίσκονται ήδη στην πόλη.

Τουλάχιστον τέσσερα λεωφορεία με αστυνομικούς ειδικών για αντιμετώπιση όχλων δυνάμεων φυλάνε την είσοδο του τούνελ από την Παρασκευή.

Η κατάσταση φαίνεται να έχει ηρεμήσει τις τελευταίες μέρες ενώ στις αρχές της εβδομάδας γίνονταν πάνω από 2.000 προσπάθειες από πλευράς μεταναστών να μπουν στο τούνελ. Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης ένας μετανάστης έχασε τη ζωή του όταν τον πάτησε διερχόμενο φορτηγό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy