Απαράδεκτες οι δηλώσεις Κοτζια σύμφωνα με τουρκικό ΥΠΕΞ

Εντελώς απαράδεκτες χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ τις προχθεσινές δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά σχετικά με το ότι η Τουρκία επέδειξε μία μη συμβιβαστική στάση κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα. Τον καλεί να συμπεριφέρεται υπεύθυνα από δω και πέρα.


Σε γραπτή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται ακόμη ότι  “η Τουρκία παρακολούθησε τη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά με καλή θέληση και εποικοδομητική στάση, όπως κάνουμε από την αρχή της διαπραγματευτικής διαδικασίας, έχοντας πάντα ως στόχο να φτάσουμε σε μία δίκαιη, βιώσιμη και περιεκτική λύση στο Κυπριακό ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι συμμετέχοντες γνωρίζουν ποιοι είχαν και ποιοι δεν είχαν συμπεριφορά εποικοδομητική”.  

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ακόμη ότι δεν εκπλήσσονται “πλέον που ο Υπουργός Κοτζιάς προβαίνει, όπως στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, σε τέτοιους αστήρικτους ισχυρισμούς και εμπλέκεται σε ένα τέτοιο παιχνίδι ευθυνών (blame game)”. “Εκείνοι που γνωρίζουν ότι η προσέγγισή τους δεν είναι καθόλου εποικοδομητική και στερούνται πλήρως πνεύματος συμβιβασμού, είναι επιρρεπείς στο να απηχούν αβάσιμους και αναληθείς ισχυρισμούς, όπως και να κατηγορούν όσους επιδεικνύουν καλή πίστη και διάθεση συνεργασίας, σε αντίθεση με αυτούς.Οι μάταιες προσπάθειες του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, κ. Κοτζιά, που είναι ένας από τους υπεύθυνους για την αποτυχία της Διάσκεψης για την Κύπρο, τόσο στη Γενεύη όσο και στο Κραν Μοντανά, να ρίξει την ευθύνη στην Τουρκία, αποτελούν πραγματικά μία προσπάθεια να συγκαλύψει το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν εξαιτίας της μη ύπαρξης καλής πίστης και πολιτικής βούλησης τόσο της χώρας του όσο και της ε/κ πλευράς. Καλούμε τον Υπουργό Κοτζιά, που δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια προς μία θετική κατάληξη της Διάσκεψης, να συμπεριφέρεται υπεύθυνα από εδώ και πέρα”.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy