Απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης σκύλων στη Σιά – Κανιβαλίζουν γιατί λιμοκτονούν

Σκυλιά στο χωριό Σιά βρίσκονται υποσιτισμένα, να διαβιούν σε απαράδεκτες συνθήκες εντός ενός μικρού περιφραγμένου χώρου με αποτέλεσμα να κανιβαλίζουν γιατί λιμοκρτονούν.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών το οποίο αναφέρει πως “γίναμε δέκτες καταγγελίας για απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης σκύλων στη Σιά. Σύμφωνα με την καταγγελία, τα ζώα βρίσκονται υποσιτισμένα, να διαβιούν σε απαράδεκτες συνθήκες εντός ενός μικρού περιφραγμένου χώρου. Τόσο μάλιστα είναι το μέγεθος της εγκατάλειψης, που τα πεινασμένα σκυλιά αλληλοσκοτώνονται και τρώνε τα πτώματα (κανιβαλισμός) .”
 
Σε επικοινωνία στελεχών του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με αξιωματικό της Αστυνομίας στο Πέρα Χωριό, επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη της καταγγελίας. Απαιτούμε, αναφέρει το Kίνημα, όχι μόνο την πλήρη διερεύνηση αυτού του απαράδεκτου περιστατικού αλλά και την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για αυτές τις ντροπιαστικές εικόνες.
 
Το Κίνημα καταγγέλλει τις αρχές για αχαρακτήριστη αδιαφορία και ανοχή αφού υπήρξαν και προηγμένος καταγγελίες για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy