Απεργία Ryan Air – Πως επηρεάζονται οι πτήσεις στην Κύπρο

H ιρλανδική αεροπορική εταιρεία φθηνών εισιτηρίων Ryanair πρόκειται να ακυρώσει έως και 600 πτήσεις σε δύο ημέρες την επόμενη εβδομάδα. Η εξέλιξη αυτή, εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου, οπότε παρατηρείται μεγάλη κίνηση επιβατών, σχετίζεται με την απεργία του ιπταμένου προσωπικού της εταιρείας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία του αερομεταφορέα, ο οποίος είναι γνωστός για τις κακές συνθήκες εργασίας και τις οξυμένες σχέσεις μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων. Αξίζει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο ότι αυτή η σκληρή αντιπαράθεση υπάρχει από πέρυσι, όταν οι πιλότοι της Ryanair αποφάσισαν να συνδικαλιστούν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων Hermes σε δηλώσεις του στον Dialogos.com.cy ανέφερε ότι προς το παρών, καμία πτήση από και προς την Κύπρο δεν επηρεάζεται από τις απεργίες των πιλότων και όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις θα γίνουν κανονικά.

Η εταιρεία είναι η μεγαλύτερη στη Γηραιά Ηπειρο, βάσει του αριθμού των επιβατών που μεταφέρει. Χθες, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι, λόγω των ακυρώσεων, θα ταλαιπωρηθούν περίπου 50.000 πελάτες της που μετακινούνται κυρίως μεταξύ Βελγίου, Πορτογαλίας και Ισπανίας.

Tάσος Αναστάση

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy