Απεργία στα λεωφορεία Λάρνακας τη Δευτέρα

Σε εικοσιτετράωρη στάση εργασίας κατέρχονται στις πέντε το πρωί της Δευτέρας 2 Μαρτίου 2015, οι εργαζόμενοι της εταιρείας Λεωφορείων «Ζήνων» μετά «από τη μονομερή ενέργεια της εταιρείας να τροποποιήσει προς το χειρότερο τις κάρτες εργασίας» σύμφωνα με τις συντεχνίες.

Σε γραπτή ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ -ΠΕΟ , ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ και ΔΕΟΚ αναφέρεται ότι «οι εργαζόμενοι της εταιρείας Λεωφορείων «Ζήνων» είχαν εξαγγείλει τετράωρη στάση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των εισφορών τους στα διάφορα Ταμεία, δηλαδή το Ταμείο Προνοίας, δάνεια του Ταμείου Προνοίας, Κοινωνικές Ασφαλίσεις, Ταμείο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, Ταμείο Ευημερίας και Συνδρομές, που δεν έχουν καταβληθεί από τον προηγούμενο Δεκέμβριο».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν επίσης «εργατικά ζητήματα, τα οποία με την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης τον προηγούμενο Σεπτέμβριο θα έπρεπε να έχουν ρυθμιστεί, όπως μονιμοποίηση προσωπικού, δρομολόγια και κάρτες εργασίας, ασφάλεια ταμείων είσπραξης εισιτηρίων οδηγών/ εισιτήρια, κλιματισμός λεωφορείων, καθίσματα λεωφορείων και συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι εργαζόμενοι με τις Συντεχνίες τους ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ , ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ και ΔΕΟΚ καταγγέλλουν την Εταιρεία, η οποία εκτός του ότι επιδεικνύει παντελή αδιαφορία για τα προβλήματα του προσωπικού προβαίνει σε μονομερείς και προκλητικές ενέργειες».

Στις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας 2 Μαρτίου «θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για να αξιολογήσει τις εξελίξεις και να λάβει αποφάσεις. Οι εργαζόμενοι σε ένδειξη καλής θέλησης μόνο για τη Δευτέρα θα διεκπεραιώσουν τα μαθητικά δρομολόγια».

Οι Συντεχνίες και οι εργαζόμενοι, καταλήγει η ανακοίνωση «εκφράζουν τη λύπη τους για την ταλαιπωρία των επιβατών, για την οποία δεν φέρουν καμιά ευθύνη».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy