Απεβίωσε ο βετεράνος δημοσιογράφος Φάνος Ε. Κωνσταντινίδης

Ο βετεράνος δημοσιογράφος, Φάνος Ε. Κωνσταντινίδης, απεβίωσε σήμερα πλήρης ημερών, δημοσιογραφικής δράσης, συγγραφικού έργου και αγωνιστικής προσφοράς, ανακοίνωσε η Ένωση Συντακτών Κύπρου.

Σθεναρός συνδικαλιστής του κλάδου, ο Φάνος Κωνσταντινίδης υπήρξε ιδρυτικό μέλος και στέλεχος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, εκλεγμένο μέλος στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, το 1959.

Ο μεταστάς γεννήθηκε στο Μηλικούρι το 1930. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και στην Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας. Αρχικά εργάστηκε ως γραφέας στο Μεταλλείο Αμιάντου, αλλά από το 1952 και εντεύθεν τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Εργάστηκε, για δεκαετίες, σε πολλές ημερήσιες εφημερίδες του τόπου, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά κανάλια.

Το 2010 εξελέγη Πρόεδρος του νεοσύστατου τότε Κλάδου Συνταξιούχων Δημοσιογράφων της ΕΣΚ, πόστο από το οποίο υπηρέτησε μέχρι το 2014. Διατέλεσε επίσης μόνιμος συνεργάτης του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, για πολλά χρόνια, και ανταποκριτής αρκετών ελλαδικών εφημερίδων για την ίδια περίοδο. Για την ευδόκιμη και πολύχρονη προσφορά του στον ελλαδικό Τύπο ο Φάνος Ε. Κωνσταντινίδης εξελέγη το 2006 αντεπιστέλλον μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Για τη συνολική δημοσιογραφική προσφορά του ο Φάνος Ε. Κωνσταντινίδης τιμήθηκε το 2000 από το Ίδρυμα Τύπου Μπότση, το 2005 από την πρεσβεία της Ελλάδας, το 2007 από το Ινστιτούτο ΜΜΕ του Intercollege, το 2011 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το 2015 από την Ένωση Συντακτών Κύπρου.

Εκφράζοντας βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του μεταστάντος, η ΕΣΚ σημειώνει ότι η προσφορά και η μνήμη του θα διαφυλαχθούν από την Οργάνωσή του με σεβασμό, ευθύνη και δέος.

Η κηδεία του Φάνου Ε. Κωνσταντινίδη θα τελεστεί την Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 4.15 μ.μ. από την Εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy