Από σήμερα ανοικτές για υποβολή αιτήσεων οι νέες θέσεις ΣΥΟΠ

Άνοιξε και επίσημα πλέον η διαδικασία για υποβολή αιτήσεων για νέους ΣΥΟΠ στην Εθνική Φρουρά.

Ο μηνιαίος μισθός ανέρχεται στα €1.127 + 13ος μισθός, ενώ η σύμβαση έχει διάρκεια ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι 10 έτη. Το ωράριο εργασίας είναι από τις 07:00 – 14:00, όπως και των υπολοίπων στελεχών, ενώ θα πρέπει να βγάζουν αριθμό υπηρεσιών όπως καθορίζεται από τον Αρχηγό ΓΕΕΦ. Οι ΣΥΟΠ θα έχουν 20 ημέρες ετήσια άδεια και δικαίωμα σε άδεια ασθένειας είκοσι οκτώ (28) ημερών τον χρόνο. Στους ΣΥΟΠ παραχωρούνται δωρεάν στρατιωτικές στολές και άλλα εφόδια.

Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν διαδικτυακά στο https://newarmy.mod.gov.cy/ και θα πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύονται από τα εξής Δικαιολογητικά:

Αντίγραφο και των δύο όψεων του Δελτίου Ταυτότητας
Αντίγραφο Απολυτηρίου Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης
Πιστοποιητικό πολύ καλής γνώσης της Ελληνικής γλώσσας (ΜΟΝΟ για τους απόφοιτους αναγνωρισμένων ξενόγλωσσων Σχολών Μέσης Εκπαίδευσης)

Σύμφωνα με την προκήρυξη, δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν:
Πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας
Όσοι είναι ηλικίας κάτω των 32 ετών κατά την ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας για υποβολή των αιτήσεων.
Όσοι είναι απόφοιτοι δημόσιου εξατάξιου σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης ή Λυκείου Μέσης Εκπαίδευσης ή απόφοιτοι εγγεγραμμένου στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Ιδιωτικού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης εξαετούς τουλάχιστον φοίτησης.
Καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας (Διευκρινίζεται ότι για τους απόφοιτους από αναγνωρισμένη Σχολή Μέσης Εκπαίδευσης της Κύπρου, που έχει ως βασική γλώσσα διδασκαλίας την Ελληνική, δεν απαιτείται άλλο αποδεικτικό στοιχείο/πιστοποιητικό, πέραν του απολυτηρίου Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης. Για τους απόφοιτους αναγνωρισμένων ξενόγλωσσων Σχολών Μέσης Εκπαίδευσης απαιτείται η υποβολή απαραίτητου πιστοποιητικού (τεκμηρίου), για πολύ καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας, με βάση τα αποδεκτά τεκμήρια που έχει καθορίσει η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (βλ. http://www.psc.gov.cy/psc/psc.nsf/All/C37646F6ECAEE085C22580C000409054?OpenDocument ή http://www.psc.gov.cy/ και στη συνέχεια ανακοίνωση 11/05/2017).
Εκπληρώσει στρατιωτική θητεία με σωματική ικανότητα πρώτης ή δεύτερης κατηγορίας (Ι/1 ή Ι/2), ή να έχει νόμιμα απαλλαγεί από την υποχρέωση εκπλήρωσης θητείας στη Δύναμη, δυνάμει των παραγράφων (ε) έως (ι) και (ιβ) του εδαφίου (1) του άρθρου 23 ή να έχει απολυθεί οριστικά από τη Δύναμη δυνάμει του εδαφίου (5) του άρθρου 41 των περί της Εθνικής Φρουράς Νόμων του 2011 έως 2016. Πρόσωπα που έχουν εκπληρώσει εναλλακτική στρατιωτική υπηρεσία ή εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία πρόσληψης. Νοείται ότι, ενόσω η εκπλήρωση στρατιωτικής υπηρεσίας δεν είναι υποχρεωτική για τις γυναίκες, η προϋπόθεση εκπλήρωσης της υποχρέωσης θητείας δεν απαιτείται για τις υποψήφιες για πρόσληψη γυναίκες.
Νοείται περαιτέρω ότι, δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία πρόσληψης οπλιτών με σύμβαση έχουν και οι υπηρετούντες εθνοφρουροί, η πρόσληψη των οποίων όμως, σε περίπτωση που εξασφαλίσουν κατάλληλη σειρά επιτυχίας, τελεί υπό την αίρεση της πλήρωσης όλων των απαιτούμενων προϋποθέσεων, περιλαμβανομένων των προϋποθέσεων που αναφέρονται στο άρθρο 6(3)(β) του πιο πάνω Νόμου, που αναφέρει ότι “ως οπλίτες” προσλαμβάνονται “πρόσωπα που έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση θητείας τους στη Δύναμη ή έχουν νόμιμα απαλλαγεί από την υποχρέωση εκπλήρωσης θητείας στη Δύναμη, δυνάμει των παραγράφων (ε) έως (ι) και (ιβ) του εδαφίου (1) του άρθρου 23 ή έχουν απολυθεί οριστικά από τη Δύναμη δυνάμει του εδαφίου (5) του άρθρου 41:”. Διευκρινίζεται ότι η εκπλήρωση της θητείας είναι προϋπόθεση που πρέπει απαραίτητα να ικανοποιείται κατά την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης Απασχόλησης.
Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) [ΔΜΣ = βάρος σε κιλά/(ύψος σε μέτρα)2]: Για άνδρες: από 18 έως και 30, Για γυναίκες: από 17 έως και 27.
Λευκό Ποινικό Μητρώο.
όσοι δεν του/της έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα κατοχής όπλου από την αρμόδια αρχή.
Να μην έχει καταδικαστεί από στρατιωτικό δικαστήριο για αδίκημα σοβαρής μορφής που ενέχει έλλειψη τιμιότητας ή ηθική αισχρότητα ή αδίκημα λιποταξίας, ή να μην έχει υποβιβαστεί στον βαθμό του κατά την περίοδο εκπλήρωσης της στρατιωτικής του θητείας.
Βασική προϋπόθεση είναι το να επιτύχει σε αθλητική δοκιμασία δρόμου 1000 μέτρων που διεξάγεται από επιτροπή που συγκροτείται για τον σκοπό αυτό από τον Υπουργό Άμυνας. Για τους άνδρες, το κατώτατο όριο επίδοσης είναι 5 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα και για τις γυναίκες 6 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα. Οι υποψήφιοι/ες έχουν δικαίωμα μιας (1) προσπάθειας. Εάν κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος αποχωρήσουν, για οποιοδήποτε λόγο, από το αγώνισμα χωρίς να τερματίσουν ή δεν τερματίσουν εντός του καθορισμένου χρόνου, θεωρούνται αποτυχόντες.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και παροχή βοήθειας για επιτόπου συμπλήρωση και ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, μπορείτε να απευθυνθείτε στα πιο κάτω Στρατολογικά Γραφεία Δευτέρα – Παρασκευή απο τις 08:00 – 13:30.

Στρατολογικό Γραφείο Λευκωσίας – Κερύνειας – Μόρφου
Διογένους 1, Κτίριο «Φιλελεύθερος», Block C, Έγκωμη, Τ.Κ. 2404, Λευκωσία
Τηλ.: 22417130,22417136

Στρατολογικό Γραφείο Αμμοχώστου – Λάρνακας
Λεωφ. Αρτέμιδος, Περιοχή Αλυκής, Στρατόπεδο «Α. Σουρουκλή», Τ.Κ. 6021, Λάρνακα
Τηλ.: 24411300,24411303

Στρατολογικό Γραφείο Λεμεσού
Αγίας Φυλάξεως και Αθ. Τσακάλωφ 168 – 1ος όροφος, Ενορία Καψάλου, Οίκημα TCI, Λεμεσός
Τηλ.: 25413366 25413367

Στρατολογικό Γραφείο Πάφου
Νέα Κυβερνητικά Κτίρια Πάφου (Κτίριο Ά), Πάφος
Τηλ.: 25413949 ,25413916

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy