Από τη… Λάρνακα έρχομαι και στην κορφή κανέλα

 

 

Του Τάσου Περδίου

Την περασμένη Τετάρτη, 3 Μαΐου, ο Υπουργός Μεταφορών και Έργων βρέθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας για συζήτηση έργων της αρμοδιότητάς του. Μετά τη σύσκεψη και ερωτηθείς σχετικά, απάντησε τα εξής: «Εγώ δεν πιστεύω ότι η Λάρνακα είναι ο φτωχός συγγενής. Θα έλεγα ότι έχουν γίνει έργα στη Λάρνακα τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν κονδύλια από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία για να γίνουν και άλλα έργα, απλώς κάποια έργα έχουν καθυστερήσει όχι μόνο εξ υπαιτιότητας της κυβέρνησης αλλά και των τοπικών Αρχών». Τη μετακύλιση των ασήκωτων ευθυνών της κυβέρνησης σε τοπικές Αρχές ας μην την σχολιάσουμε καλύτερα.  Ο κόσμος και ειδικά οι Λαρνακείς γνωρίζουν.

Είναι εκπληκτικό ότι μετά από μια σύσκεψη, το κύριο συμπέρασμα της οποίας είναι η στασιμότητα, ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός για τα έργα εκτιμά ότι η Λάρνακα δεν είναι ο φτωχός συγγενής και έχουν γίνει έργα… τζιαι ξέρω γιω κουβέντες.

Εκτός από τους κυματοθραύστες, οι οποίοι όντως βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης, για όλα τα υπόλοιπα οι βάλτοι παρουσιάζουν περισσότερη κινητικότητα.

Για το δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, η «απλή καθυστέρηση» του κ. Δημητριάδη ανέρχεται στα 11 χρόνια. Ο ίδιος υπουργός, ο οποίος έβαλε στον πάγο την ολοκλήρωση του έργου, «δεσμεύτηκε» ότι θα γίνει ασφαλτόστρωση. Αυτό θα πει έργο.

Συζητήθηκε και η ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού. Μόλις πριν μερικές μέρες η κυβέρνηση ξέκοψε στον δήμαρχο ότι δεν υπάρχουν χρήματα για νέα γήπεδα τένις για να δει το φως ο αρχαιολογικός θησαυρός. Με τους ρυθμούς που κινείται το έργο, θα γίνει αρχαιότερο από το ίδιο το λιμάνι.  Κατά τα άλλα, η Λάρνακα δεν είναι ο φτωχός συγγενής.

Συζητήθηκε και η ανάπτυξη του παλιού αεροδρομίου Λάρνακας. «Δεν διαφαίνεται να υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη και το υπουργείο θα αρχίσει να επεξεργάζεται άλλες πιθανές λύσεις» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου για τη συνάντηση. Το παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας εγκαταλείφθηκε τον Νοέμβριο του 2009, με τα εγκαίνια του νέου. Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά, το υπουργείο θ’ αρχίσει να βλέπει άλλες λύσεις. Μη βιάζεστε τόσο μπας και σκοντάψετε.

Συζητήθηκε και το ναυάγιο Ζηνοβία, πάνω από το οποίο τσακώνονται οι ιδιοκτήτες και οι διοργανωτές καταδύσεων εδώ και τρία χρόνια. Το υπουργείο του κ. Δημητριάδη βρίσκεται στη μέση, αλλά αγρόν ηγόρασε. Θα ζητήσει νομική γνωμάτευση, μας είπε ο υπουργός προχθές. Ναι, είναι φανερό.  Η Λάρνακα δεν είναι ο φτωχός συγγενής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy