Από την Κούβα στην Πλατεία Ηρώων

Παράθυρα

Από την Κούβα στην Πλατεία Ηρώων
Κουβεντιάζοντας με τους Soneros de Verdad, «δεύτερη γενιά του Buena Vista Social Club»

Το συγκρότημα Soneros de Verdad από την Κούβα εμφανίζεται στις 31 Ιουλίου στην Πλατεία Ηρώων για τη λήξη του 12th Cyprus Rialto World Music Festival 2017 με ένα ταξίδι στη μουσική ποικιλομορφία της Κούβας.

Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1999 και όπως μας εξηγούν σε μια σύντομη συνομιλία που είχαμε μαζί τους «θεωρούν τους εαυτούς τους τη δεύτερη γενιά του Buena Vista Social Club, μιας και ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος ήταν μέλη του Buena Vista Social Club, οι Pio Leiva, Puntillita, Raul Planas, Luis Frank Arias. Μετά νέα μέλη προστέθηκαν δίπλα από τον Luis Frank Arias και συνέχισε το συγκρότημα. Όπως μας ανέφεραν το συγκρότημα κάνει συχνά περιοδεία εκτός της Κούβας, στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία, Αυστραλία, Βενεζουέλα και Κολομβία.

Μιλώντας για το είδος της μουσικής που παρουσιάζουν, το “Son Cubanο”, πιστεύουν πως η επιτυχία του είναι «επειδή αγγίζουν τις καρδιές των ανθρώπων κάθε ηλικίας”. Θεωρούν ότι η «κουβανέζικη μουσική αλλάζει και εξελίσσεται όπως όλα τα ειδή μουσικής και ότι επηρεάζεται από διεθνή ρεύματα μουσικής». Είναι σίγουροι πάντως «ότι η κουβανέζικη μουσική θα συνεχίσει να είναι δημοφιλής για το διεθνές ακροατήριο». Τέλος, μας ανέφεραν ότι η μουσική συνεχίζει να «είναι σημαντική στην Κούβα, να βρίσκεται στο αίμα μας και η εκπαίδευση μουσικών βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Όπως χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την Κούβα, υπάρχουν οι δυνατότητες για εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, κλαμπ αλλά και φεστιβάλ».

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι: Luis Frank Arias: Φωνή, Leriosver Moracen Alemani: τρομπέτα, Nicolás Sirgado / bass, vocals, Sergio Veranes / tres cubano, vocals, Querol Aldana / guitar, vocals, Vivo Barrera / percussion και Fabián Sirgado / congas, vocals.

31 Ιουλίου, Πλατεία Ηρώων, 20:30, Ελεύθερη είσοδος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy