Από το λιμάνι Αμμοχώστου πέρασε το πλοίο που κατασχέθηκε στην Κρήτη

Στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου αγκυροβόλησε για λίγες μέρες εντός του Αυγούστου, το φορτηγό πλοίο HADDAD 1, με σημαία Βολιβίας, που κατασχέθηκε ανοιχτά της Κρήτης από το ελληνικό Λιμενικό Σώμα, με φορτίο όπλα που φέρεται να προορίζονταν για το ISIS στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Κίπρις, το πλοίο είχε πάει στο τουρκικό λιμάνι της Αλεξανδρέττας από την Αίγυπτο και από εκεί βρέθηκε στο λιμάνι της Αμμοχώστου μεταξύ 18 και 24 Αυγούστου. Μετά την αναχώρησή του από το κατεχόμενο λιμάνι, το πλοίο πήγε πίσω στην Αλεξανδρέττα και στις 29 Αυγούστου αναχώρησε από εκεί για την πόλη Μισράτα της Λιβύης.

Σύμφωνα με Έλληνα δημοσιογράφο τοπικής εφημερίδας στα Χανιά, στο πλοίο έγινε έρευνα από ειδικές δυνάμεις και εντοπίστηκαν 12 κοντέινερ με όπλα, πυρομαχικά και εκατοντάδες σφαίρες των 9 mm.

Ο Τ/κ διευθυντής της εταιρείας Sabah Shipping που βοήθησε στην αγκυροβόληση του HADDAD 1 στην Αμμόχωστο ανέφερε στην Κίπρις ότι κατά την παραμονή του στο λιμάνι, το πλοίο δεν προέβη σε φορτοεκφόρτωση, αλλά παρέμεινε λόγω προβλημάτων με τα ναύλα. Δήλωσε ότι τα όπλα που έφερε το πλοίο ήταν κυνηγετικά, πράγμα που έκανε και στο παρελθόν. Ο καπετάνιος του πλοίου φέρεται να δήλωσε στις ελληνικές Αρχές ότι το φορτίο ήταν “πλαστικά υλικά”. Το πλοίο βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου διεξάγονται περαιτέρω έρευνες ενώ έχει συλληφθεί όλο το προσωπικό που προέρχεται από την Ινδία, την Αίγυπτο και τη Συρία.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy