ΑΠΟΧΗ σημαίνει «ΑΝΟΧΗ» στις πολικές που σου επιβάλλουν

Του Νικόλα Κωνσταντίνου (Κκαϊλάς)*

Οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές δεν είναι μακριά και εσύ δηλώνεις απών. Νομίζεις ότι οι επερχόμενες εκλογές στις 22 του Μάη δεν είναι σημαντικές και κάποιοι προσπαθούν να σε πείσουν ότι για όλα φταιν οι προηγούμενοι και ότι όλοι είναι το ίδιο. Ακόμα έχεις την εντύπωση ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση δεν θα επηρεάσει καθόλου τη ζωή σου, το μέλλον σου ή το παρόν σου και ότι δεν είναι καθόλου σημαντική.

Αποχή λοιπόν σημαίνει ΑΝΟΧΗ στις πολιτικές που σου επέβαλλαν χωρίς την βούληση σου. Λες ένα μεγάλο ΝΑΙ στα αντιλαϊκά μέτρα, στις πολιτικές λιτότητες που συνεχίζουν να σε εξαθλιώνουν οικονομικά και κοινωνικά. Που με αυτά τα μέτρα σήμερα έχουμε φτάσει στο 63.4% της μακροχρόνιας ανεργίας με 40,412 συνανθρώπους μας να μην μπορούν να βρουν απασχόληση. Επίσης η ανεργία στους νέους έχει φτάσει στο εκπληκτικό ποσοστό του 30,5% και ο ένας στους δύο στην ηλικία σου να μην μπορεί να βρει δουλειά. Με αποτέλεσμα, 200,000 νέοι και νέες να έχουν ήδη μεταναστεύσει στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον με την νοσταλγία της επιστροφής.

Υπάρχει ένα σχέδιο από τις άρχουσες ελίτ της Ευρώπης που κινούνται στο πεδίο του νεοφιλελευθερισμού το οποίο θέλει σε περιόδους κρίσης τους πλούσιους λιγότερους και πλουσιότερους και τους φτωχούς περισσότερους και φτωχότερους. Θέλει επίσης να κάνει την Κύπρο αποικία χρέους, και τους εργαζόμενους να δουλεύουν για ψίχουλα με μισθούς πείνας των 500 ευρώ. Βρέθηκαν όμως τα delivery boys για να το εφαρμόσουν και να φέρουν την πλήρη ανισότητα και ανθρωπιστική καταστροφή στην χώρα μας (βλ. κούρεμα, ιδιωτικοποιήσεις, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα). Σύμφωνα με μελέτες της Eurostat είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη ανισότητα βαρών στην Ε.Ε. Δηλαδή το 90% του κόσμου βλέπει να μειώνονται τα εισοδήματα του καθημερινά ενώ το άλλο 10% να τα αυξάνει.

Εσύ λοιπόν με όλα αυτά που βλέπεις τι άποψη έχεις; Δεν νιώθεις οργισμένος; Σίγουρα όπως όλοι έχεις επηρεαστεί και εσύ, αφού δεν μπορείς να κάνεις όνειρα για το μέλλον στην ίδια σου την πατρίδα. Ένας μεγάλος διανοητής ο Μ. Μπρέχτ είπε «Ο χειρότερος αγράμματος είναι ο πολιτικά αγράμματος. Δεν ακούει τίποτα, δεν βλέπει τίποτα, δε μετέχει στην πολιτική ζωή.» Εσύ όμως έχεις την επιλογή να τους γυρίσεις την πλάτη και σαν δημοκρατικός και προοδευτικός νέος να δώσεις ώθηση στο μέλλον σου στηρίζοντας το λαϊκό κίνημα το ΑΚΕΛ – Αριστερά Νέες Δυνάμεις. Το ΑΚΕΛ το κόμμα του λαού, των εργαζομένων που όσο και να το πολέμησαν με τη ισοπεδωτική πολιτική τους δεν λύγισε! Κάθε άλλο, το ΑΚΕΛ είναι ακόμα πιο ισχυρό με μένα, με σένα, με όλους μας! Το ΑΚΕΛ που καθημερινά υπερασπίζεται τα δικά σου δικαιώματα για να έχεις ισότητα και ισονομία στο τόπο σου. Απόδειξη σε αυτό είναι η διαχρονική στάση του ΑΚΕΛ στην βουλή.

Στις 22 του Μάη λοιπόν μπορείς να τους γυρίσεις την πλάτη. Γνώμη έχεις καλύτερα είναι να αποκτήσεις και άποψη. Στις 22 του Μάη δείξε τους ότι μπορείς να έχεις όνειρα για το μέλλον σου. Γύρισε την πλάτη στις πολιτικές που προκαλούν την ανισότητα, την λιτότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα. Στις 22 του Μάη ψηφίζουμε ΑΚΕΛ! Η αποχή είναι ΑΝΟΧΗ στις πολιτικές που σου καταπατούν τα δικαιώματα σου να ελπίζεις! Μπορείς να κάνεις την διαφορά!

*ΔΗΚΦΑ Προοδευτική Η.Β.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy