ΑΠΟΧΗ = ΣΥΝΕΝΟΧΗ

Του Σταύρου Χατζηγεωργίου

Μέλος Γραμματείας Φοιτητικού Τμήματος ΕΔΟΝ

 

Οι Προεδρικές Εκλογές του Γενάρη του 2018 πλησιάζουν. Ο λαός πλέον γνωρίζει τους υποψήφιους και απομένει να επιλέξει ποιον θα εμπιστευθεί με την ψήφο του. Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι ακόμα μια πενταετία αντιλαϊκών μέτρων, φτωχοποίησης του λαού μας και λιτότητας που εγγυούνται οι Αναστασιάδης και Ν. Παπαδόπουλος. Οι Προεδρικές εκλογές του 2018 θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την Προοδευτική πολιτική αλλαγή για τον τόπο. Οι Προεδρικές εκλογές του 2018 θα πρέπει να έχουν την υπογραφή του Σταύρου Μαλά.

«Όποιος είναι ενάντια στην πολιτική, είναι υπέρ της πολιτικής που του επιβάλλεται», έγραψε ο Μπρεχτ και τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο σήμερα. Οι νέοι θεωρούν την απομάκρυνση τους από τα κοινά, με την αποχή τους από το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» ως μια ριζοσπαστική άποψη, μια επιλογή διαμαρτυρίας. Στην ουσία τον μόνο που βολεύει όμως, είναι το υπάρχον κοινωνικοπολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς εκπροσώπους του που δεν είναι άλλοι από τους Αναστασιάδη και Ν. Παπαδόπουλο. Αυτούς που καθημερινά στέλνουν χιλιάδες νέους στην ανεργία και στη μετανάστευση. Αυτούς για τους οποίους χιλιάδες συμπατριώτες μας δουλεύουν για 500 και 600 ευρώ. Αυτούς που κατέστησαν τα σχολεία εξεταστικά κέντρα. Αυτούς με τους οποίους άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στις λίστες αναμονής των δημόσιων Νοσοκομείων. Αυτούς που μειώνουν τις συντάξεις και τα επιδόματα ευπαθών ομάδων της κοινωνίας. Αυτούς που μειώνουν την ελπίδα μας στη ζωή.

Η συμμετοχή μας στις κάλπες, κυρίως εμάς των νέων ανθρώπων είναι πέρα για πέρα σημαντική. Εμείς θα καθορίσουμε τον επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τον άνθρωπο που θα τον εμπιστευθούμε να διαπραγματεύεται το Κυπριακό. Τον άνθρωπο, που θα του δώσουμε τα ηνία της οικονομίας. Τον άνθρωπο που περιμένουμε να εκσυγχρονίσει την Παιδεία και το σύστημα Υγείας. Τον άνθρωπο που θα καθορίσει το μέλλον μας για τα επόμενα χρόνια.

Οι νέοι μπορούν να καθορίσουν το όποιο αποτέλεσμα και δεν πρέπει να παραμείνουν απαθείς και ανενεργοί σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Ως νεολαία καλούμαστε να διαλέξουμε ανάμεσα στο παλιό, το δοκιμασμένο, τις μεταλλάξεις και στο νέο, το ριζοσπαστικό. Εμείς επιλέγουμε το δρόμο του νέου που εκφράζεται μέσα από την υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά. Ο Σταύρος Μαλάς είναι ένας νέος άνθρωπος, προοδευτικός, με καθαρό πολιτικό παρελθόν, αποφασιστικός, μεθοδικός και γεμάτος όραμα. Για εμάς είναι ο μόνος υποψήφιος που εκφράζει τις διαχρονικές θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό και  που θέλει την κοινωνία να έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και όχι το κέρδος. Για εμάς αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη επιλογή, που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στο λαό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy