Αποδεκτό το εξατάξιο στο Λύκειο Κύκκου Πάφου

Τόσο η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου όσο και ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Κύκκου αποδέχονται τη δημιουργία εξατάξιου σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης στο χώρο του Λυκείου Κύκκου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βάσο Βασιλείου.

Επιστολή που στάληκε στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρει ότι, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού συστήματος και της υλοποίησης των νέων αναλυτικών προγραμμάτων, η Ομοσπονδία υιοθετεί πλήρως τις προτάσεις του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Κύκκου και τονίζει την ανάγκη για ανέγερση νέου Γυμνασίου στο κέντρο της Πάφου.

Στην επιστολή, ο κ. Βασιλείου διαβεβαίωσε τον Υπουργό ότι θα στηρίξει τις αποφάσεις του Υπουργείου του και θα εργαστεί μαζί του και με όλους τους εμπλεκόμενους για την επιτυχία του εξατάξιου σχολείου και τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Εξάλλου στην επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου Κύκκου Ανδρέας Μαραθεύτης στον κ. Καδή σημειώνεται πως το συγκεκριμένο σχολείο θα πρέπει να είναι δυναμικότητας τουλάχιστον πεντακοσίων μαθητών και να προσφέρει στο Λυκειακό Κύκλο τουλάχιστον δύο βασικές κατευθύνσεις, των Ανθρωπιστικών / κλασσικών σπουδών και των Ευρωπαϊκών σπουδών / ξένων γλωσσών.

Παράκληση του Συνδέσμου, αναφέρεται επίσης, είναι όπως προστεθεί και τρίτη κατεύθυνση των Οικονομικών σπουδών ούτως ώστε να γίνει το Λύκειο πιο ουσιαστικό και να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές της περιοχής.

Ο κ. Μαραθεύτης σημειώνει πως η προτεινόμενη λύση αποτελεί λύση ανάγκης και σημειώνει τη θέση όλων των φορέων της Πάφου για ανέγερση νέου Γυμνασίου στο κέντρο της Πάφου για να μπορέσει να λειτουργήσει το Λύκειο Κύκκου με όλες τις κατευθύνσεις.

Διαβεβαίωσε τον κ. Καδή ότι ο Σύνδεσμος θα στηρίξει τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και θα εργαστεί για την επιτυχία του εξατάξιου σχολείου προσβλέποντας πάντα στο καλύτερο.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy