Αποφασιστικότητα για σχέσεις καλής γειτονίας

“Η επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια αποδεικνύει την αποφασιστικότητα και των δύο πλευρών να προχωρήσουν στις διμερείς τους σχέσεις και να ενισχύσουν τις σχέσεις καλής γειτονίας. Είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία να διατηρήσουν τον διάλογο και την άμεση επαφή”, δήλωσε σήμερα κοινοτικός αξιωματούχος, σε συνέχεια της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα.

“Οι προσδοκίες μας σε όλες τις υποψήφιες χώρες όσον αφορά το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις σχέσεις καλής γειτονίας και τη δέσμευση έναντι του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών είναι σαφείς σε όλους”, σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

“Θεωρούμε την επίσκεψη αυτή ως επιβεβαίωση των απτών αποτελεσμάτων που επιτεύχθηκαν στην επιτυχή εφαρμογή της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας”, ανέφερε και συμπλήρωσε ότι “η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία μοιράζονται συμφέροντα και συνεργάζονται σε πολλούς τομείς, μεταξύ των οποίων το εμπόριο, οι μεταφορές, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας”.

Σημειώνει δε ότι “για το θέμα αυτό διεξήχθη, στις 29 Νοεμβρίου, ένας διάλογος ΕΕ – Τουρκίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Άγκυρα”

“Για την οικονομία”, αναφέρει, “αύριο θα φιλοξενήσουμε εδώ στις Βρυξέλλες τον διάλογο υψηλού επιπέδου ΕΕ – Τουρκίας”.

“Απαιτείται μια εποικοδομητική προσέγγιση για τη διατήρηση των σχέσεών μας και τη μετάβασή τους”, κατέληξε ο κοινοτικός αξιωματούχος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy