Αποφυλακίζεται ο Βενιζέλος Ζαννέτος

Αποφυλακίζεται την ερχόμενη Πέμπτη ο Βενιζέλος Ζαννέτος πρώην στέλεχος του ΑΚΕΛ.

Ο Β. Ζαννέτος πήρε προεδρική χάρη εν όψει Δεκαπενταύγουστου, έχοντας συμπληρώσει πέραν του μισού της ποινής του, παρόλο που θα αποφυλακιζόταν κανονικά στις 06 Σεπτεμβρίου 2017.

Θυμίζουμε ότι ο Βενιζέλος Ζαννέτος φυλακίστηκε για το σκάνδαλο Δρομολοξιάς σε ποινή 3,5 ετών. Το ΑΚΕΛ από την αρχή της υπόθεσης αυτής, είχε τοποθετηθεί δημόσια και είχε καταγγείλει τις απαράδεκτες αστυνομικές μεθοδεύσεις, την χρησιμοποίηση πρωτόγνωρων μεθόδων και μαρτυρίας με σκοπό να επιτευχθεί η καταδίκη του Βενιζέλου Ζαννέτου.


 

Η καταδίκη του κ. Ζαννέττου ήταν σαφώς πολιτική. Το επίμαχο σημείο αφορούσε τον καθορισμό της επίκλησης προς τον Λίλλη να πληρώσει χρέη μελών της Αλκής, ενώ ήταν πρόεδρος του σωματείου. Ο κ. Ζαννέττος δικάστηκε ουσιαστικά γιατί ο Λίλλης εξόφλησε τα χρέη που είχε το σωματείο το οποίο οικειοθελώς όντως [και με το αζημίωτο όπως δείχνουν οι ηχογραφήσεις -που αγγίζουν και το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου]. Ο δικαστής, όμως, αποφάσισε ότι ο Λίλλης με 5 κατηγορίες για ποινικά αδικήματα είναι αξιόπιστος, ενώ ο Βενιζέλος Ζαννέττος όχι.Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση εδώ

 

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.