Αποφυλακίζονται Μιχαλολιάκος και Λαγός

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας αποφάσισε την Παρασκευή, με βούλευμά του, την αποφυλάκιση υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους του αρχηγού της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και του βουλευτή Γιάννη Λαγού, λόγω συμπληρώσεως του 18μήνου.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, ο Νίκος Μιχαλολιάκος τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, όρος που του είχε επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων, μετά την απολογία του στις εφέτες- ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

Παράλληλα, στον αρχηγό του νεοναζιστικού μορφώματος επιβλήθηκε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά και καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 125.000 ευρώ, όπως είχε αιτηθεί ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Προβατάρης.

Στο Γιάννη Λαγό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση.

Σε λίγες μέρες με τη λήξη του ορίου των 18 μηνών προσωρινής κράτησης αναμένεται να αποφυλακιστεί και ο φερόμενος ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy