Απογοητευτική η ταυτοποίηση εμπλεκομένων στα Panama Papers

Μόλις 100 από τις 3678 περιπτώσεις από τα Panama Papers που αφορούν την Κύπρο έχουν ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Άριστο Δαμιανού, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πορεία της διερεύνησης.

Πρόσθεσε δε ότι η μέχρι στιγμής εξέλιξη προσομοιάζει το σκάνδαλο με τη μη ταυτοποίηση των εκροών πριν το κούρεμα και κατά την κλειστή περίοδο.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Δαμιανού:

Από την πρώτη στιγμή της δημοσιοποίησης των εγγράφων του Παναμά (Panama Papers), ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, κάλεσε την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσουν επίσημα τα έγγραφα. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν το έπραξε. Ούτε όταν δύο φορές το εισηγηθήκαμε εκ νέου ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής.

Εισηγηθήκαμε παράλληλα τη δημοσιοποίηση των δημόσια εκτεθειμένων προσώπων για λόγους διαφάνειας. Χωρίς η συμπερίληψη στον κατάλογο να συνεπάγεται κατ´ ανάγκη αξιόποινη πράξη, εφόσον η Κύπρος αποτελεί κέντρο παροχής υπηρεσιών. Ούτε αυτό έγινε αποδεκτό.

Τα αποτελέσματα από την μέχρι σήμερα έρευνα των αρχών είναι απογοητευτικά. Μόλις 100 περιπτώσεις στις 3678 έχουν ταυτοποιηθεί ενώ υπάρχουν πέραν των 40000 πράξεων. Η όλη εξέλιξη προσομοιάζει το σκάνδαλο με τη μη ταυτοποίηση των εκροών πριν το κούρεμα και κατά την κλειστή περίοδο.

Όποτε αυτή η κυβέρνηση δεν βολεύεται ή ανησυχεί ότι μπορεί να εκτεθεί, συγκαλύπτει, παρασιωπά ή λογοκρίνει. Πρόκειται για απαράδεκτη πολιτική συμπεριφορά από μια κυβέρνηση που κατά τα άλλα επαγγέλλεται τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy