Αποκλιμάκωση στην ΑΟΖ ζήτησε ο Σαμαράς

Όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων «με ιδιαίτερη έμφαση στο Κυπριακό και στο θέμα της ΑΟΖ της Κύπρου» συζητήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τη συνάντηση Σαμαρά-Νταβούτογλου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Αναφέρεται ακόμα ότι η ελληνική πλευρά επέμεινε πως κλειδί των εξελίξεων σε όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων αποτελεί το Κυπριακό, με πρώτο ζητούμενο την απεμπλοκή από την κρίση στη θαλάσσια περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ και επανέναρξη των ενδοκοινοτικών διαπραγματεύσεων.

Κοινό ανακοινωθέν επ’ αυτών, αναμένεται να εκδοθεί αύριο, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας το οποίο, κατά τη συζήτηση των δύο πρωθυπουργών, παρόντων και των Υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, φέρεται να είναι το επιστέγασμα της σύγκλισης που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα.

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης στο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Κύπρου που αναρρώνει στο νοσοκομείο Σινάϊ της Ν. Υόρκης, και τον ενημέρωσε για τα όσα συζητήθηκαν. Επίσης, ο κ. Σαμαράς ευχήθηκε στον κ. Αναστασιάδη ταχεία ανάρρωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy