Απολογία από την ΟΕΛΜΕΚ θέλουν οι οργανωμένοι γονείς

Ευελπιστούν ότι τελικά θα αρχίσει ο διάλογος που έμεινε μετέωρος

Έντονοι οι οργανωμένοι γονείς οι οποίοι δια του Προέδρου τους Κυριάκου Νικηφόρου κάλεσαν την ΟΕΛΜΕΚ να απολογηθεί για τις δημόσιες επιθέσεις στελεχών της εναντίον των οργανωμένων γονέων.

Ο κ. Νικηφόρου, σχολιάζοντας προχθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Παντελή Νικολαΐδη, στις οποίες χαρακτήριζε τους γονείς σαν παραδουλεύτρες του Υπουργού έκανε λόγο «για κάποιους βολεμένους που δουλεύουν ως παραδουλεύτρες κομματικών μηχανισμών, οι οποίοι είπε, δεν μπορούν να απαξιώνουν το ρόλο των οργανωμένων γονέων.

Τόνισε ότι οι οργανωμένοι γονείς, δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε κανέναν να εμπλέξει τα παιδιά στην διελκυστίνδα ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και στους εκπαιδευτικούς, ενώ προειδοποίησε πως οι οργανωμένοι γονείς θα αντιδράσουν σε οποιαδήποτε κίνηση τείνει να βλάψει το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών.

Σε ότι αφορά συγκεκριμένα το θέμα του εξορθολογισμού ο κ. Νικηφόρου είπε πως από πλευράς των γονιών έχουν γίνει προσπάθειες για επίλυση της διαφοράς και έναρξη διαλόγου. «Και παρόλο, που πετύχαμε να μπουν στο τραπέζι του διαλόγου όλα τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό να αρχίσει ο πολυπόθητος διάλογος». Μάλιστα πίστωσε τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη ότι απέστειλε επιστολή για διάλογο στις 24 Ιουλίου.

«Δηλώνουμε», ότι ως οργανωμένοι γονείς της Μέσης Εκπαίδευσης, που σημειώνουμε ότι ο εξορθολογισμός επηρεάζει περισσότερο την Μέση Εκπαίδευση παρά τη Δημοτική, ζητούμε και επιδιώκουμε εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου. Πιστεύουμε στον οικονομικό εξορθολογισμό, αλλά και στον εκπαιδευτικό εξορθολογισμό».

Σε ότι αφορά τον οικονομικό εξορθολογισμό είπε πως αυτός είναι απαραίτητος ούτως ώστε να εξοικονομηθούν λεφτά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για δράσεις και στήριξη των σχολείων. Όσον αφορά την αποχή των εκπαιδευτικών οργανώσεων από τη συμμετοχή τους στις Επιτροπές οι οποίες επιλαμβάνονται ζητήματα της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον Κυριάκο Νικηφόρου η αποχή αυτή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και η μη ολοκλήρωση του έργου των Επιτροπών θα επηρεάσει αρνητικά την νέα σχολική χρονιά.
Ελένη Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy