Απόν αντρέπεται, ο κόσμος εν δικός του

Παρεμβάσεις, της Ελένης Κωνσταντίνου

Απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του έλεγαν οι παππούδες μας και απ’ ό,τι φαίνεται τα λόγια τους ήταν πολύ σοφά. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο για να περιγράψουμε με τον καλύτερο τρόπο τη διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη. Αλήθεια τι να πρωτοθυμηθεί κανείς τα δυο και κάτι χρόνια διακυβέρνησής του; Το πιστόλι στον κρόταφο και το κούρεμα; Την προνομιακή ενημέρωση των συμπεθέρων; Το φιλέτο στα Μεσοβούνια που αγοράστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο; Το θέμα του συμβολαίου της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας;

Τον περιβόητο Αριστοτέλη; Με τους φακέλους που χάθηκαν και τον τότε Υπουργό Παιδείας και τις ευθύνες του…; Που πήρε και προαγωγή και διορίστηκε πρέσβης στην Αθήνα…; Το θέμα με τις Κυπριακές Αερογραμμές, μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας; Οι κυβερνώντες άφησαν σε μια νύχτα στους δρόμους 600 οικογένειες ενώ λίγους μήνες προηγουμένως διαβεβαίωναν ότι θα έδιναν μάχη στην Ε.Ε. για διάσωση του εθνικού αερομεταφορέα. Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών, Μ. Κωνσταντινίδης, ξοφλά τις οφειλές της εταιρείας προς την εταιρεία Hermes, παρά την αντίθετη απόφαση του Δ.Σ. για τη διεκδίκηση των 5 εκατομμυρίων… Βέβαια έχει και συνέχεια όταν στη διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή απορρίπτονται εταιρείες που πρόσφεραν μέχρι και €65 εκ. κι επιλέγεται η Ryanair που πρόσφερε €1000 το χρόνο για ενοίκιο του «brand» των Κ.Α και η οποία εκπροσωπείται από το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης»…

Οπου και να ψάξεις κάτι βρομάει. Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο.

Με αποκορύφωμα το μεγάλο κεφάλαιο, Ρίκκος Ερωτοκρίτου. Την ώρα που οι θεσμοί καταρρακώνονται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσιάζεται κατώτερος των περιστάσεων. Ακόμη και οι δικοί του χειρισμοί με την πλήρη κάλυψη στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και τη ρήξη με τον Γενικό Εισαγγελέα καταδεικνύουν ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Αντί ο Νίκος Αναστασιάδης να ζητήσει την παραίτηση Ρίκκου Ερωτοκρίτου, όπως είχε συμβεί σε άλλες περιπτώσεις που όχι μόνο ζήτησε την παύση ανεξάρτητων κρατικών αξιωματούχων αλλά τους ανάγκασε σε παύση, συνεχίζει να δίνει κάλυψη στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Πάντως η δήλωση του Κώστα Κληρίδη πως «τελικά οι κατηγορούμενοι μετατρέπονται σε κατηγόρους, με τη συνδρομή και υπόθαλψη του Ανώτατου Αρχοντα της χώρας. Ντροπή!» πρέπει να προβληματίσει πολλούς.

Η εύκολη λύση των κυβερνώντων «φταίει ο Χριστόφιας» τούς τελείωσε. Οι αστείες δικαιολογίες τους μέχρι εδώ φτάνουν αφού πλέον και ο πιο φανατικός οπαδός τους θα πρέπει να έχει αντιληφθεί τον κατήφορο που έχουν χαράξει και συνεχίζουν σε αυτό.

Ευθύνη, βέβαια, θα τολμήσω να πω ότι έχουμε όλοι. Γιατί η ανοχή πρέπει να έχει και τα όριά της. Ο δρόμος προς το Προεδρικό είναι γνωστός και οι λόγοι για να οδηγηθούμε εκεί αμέτρητοι.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy