Απονεμήθηκαν οι τίτλοι σπουδών σε 1.500 απόφοιτους του ΠΚ

Με μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των δυο ηρώων δασοπυροσβεστών, που έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι με τις φλόγες εν ώρα καθήκοντος και με ειδική αναφορά στην τραγωδία, που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή Σολέας, άρχισαν και οι τέσσερις Τελετές Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, κατά τη διάρκεια των οποίων απονεμήθηκαν συνολικά 1.500 τίτλοι σπουδών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου.

Σε ανακοίνωσή του, το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναφέρει ότι το πρώτο Βραβείο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ύψους €10.000, απονεμήθηκε στην απόφοιτο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, με πτυχίο Ιστορίας, Διώνη Θεοδωράκη, ενώ το δεύτερο Βραβείο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ύψους €5.000, απονεμήθηκε στον απόφοιτο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, της Σχολής Οικονομικών και Διοίκησης, με πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων-Λογιστική, Νικόλα Χριστοδουλίδη.

Το Βραβείο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ύψους €3.000, απονεμήθηκε στην πρωτεύσασα φοιτήτρια του Τμήματος Νομικής, με Πτυχίο Νομικής, Τζουλιάνα Γιωργαλλίδου.

Κατά τη διάρκεια των Τελετών ανακοινώθηκαν επίσης όλες οι χορηγίες και οι δωρεές της ακαδημαϊκής περιόδου 2015-2016 άνω των 100.000 ευρώ.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Ίδρυμα «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης». Δωρεά 6 εκατομμύρια ευρώ, για την ανέγερση του κτηρίου Βιολογικών Σπουδών, τον Δρ. Αρτέμη Χατζηπαναγή με δωρεά 3 εκατομμύρια ευρώ, για την ανέγερση του Κτηρίου ΧΩΔ 3, τον Ντίνο Σιακόλα με δωρεά 240 χιλιάδες ευρώ, για το Πρόγραμμα Στήριξης Μεταδιδακτορικών Ερευνητών και τον Ανδρέα Παπαέλληνα με δωρεά 120 χιλιάδων ευρώ, για το Πρόγραμμα Στήριξης Μεταδιδακτορικών Ερευνητών.

Σε ό,τι αφορά τους Μέγα Ευεργέτες είναι το Ίδρυμα «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», συνολική δωρεά δωδεκάμισι εκατομμύρια ευρώ, η Οικογένεια Έλλης και Στέλιου Ιωάννου με συνολική δωρεά 10 εκατομμύρια ευρώ, το Ίδρυμα «Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα» με συνολική δωρεά 9 εκατομμύρια ευρώ και ο Δρ. Αρτέμης Χατζηπαναγή με συνολική δωρεά 3 εκατομμύρια ευρώ και ανώνυμη εισφορά 170 χιλιάδες ευρώ.

Φέτος τις Τελετές Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου παρακολούθησαν πέραν των δέκα χιλιάδων συγγενών και φίλων των αποφοίτων παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy