Απορίες για τα ποσά που καταβάλλει η CytaVision

Ερωτηματικά προκύπτουν μέσα από το ρεπορτάζ του «Φιλελευθέρου» για τα οικονομικά της ψηφιακής τηλεοπτικής πλατφόρμας CytaVision, ειδικότερα όσον αφορά τις δαπάνες για τηλεοπτικά δικαιώματα αγώνων ποδοσφαίρου.

Το δημοσίευμα του «Φ» κάνει λόγο για προκαταβολές ύψους €6 εκατ. που κατέβαλε η ψηφιακή πλατφόρμα της CyTA για τηλεοπτικά δικαιώματα ποδοσφαιρικών αγώνων για τις ποδοσφαιρικές περιόδους 2016-2019. Σημειώνεται, ότι οι μόνες ομάδες που πώλησαν τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα στη CytaVision για την εν λόγω περίοδο είναι η Ανόρθωση και ο ΑΠΟΕΛ.

Αν το ποσό ευσταθεί και αν αυτό αφορά μόνο προκαταβολές, εύλογα διερωτάται κανείς ποια ποσά αναμένεται να καρπωθούν οι δύο ομάδες για τα εν λόγω συμβόλαια; Ο «Δ» αντιλαμβάνεται, ότι για την Ανόρθωση τουλάχιστον, τα χρήματα δεν αφορούν μόνο την προαναφερθείσα τριετία, αλλά και την τρέχουσα και την επόμενη, καθώς και τη χορηγία στη φανέλα της ομάδας.

Απορίες προκαλούν και τα οικονομικά αποτελέσματα της CyTA γενικότερα, καθώς καταγράφηκε σημαντική μείωση κερδών ύψους 44,5%. Συγκεκριμένα, τα κέρδη της Αρχής Τηλεπικοινωνιών ανήλθαν το 2013 σε €101 εκατ. ενώ το 2015 προβλέπεται να φτάσουν μόλις στα €56 εκατ. Το 2014 η εικόνα θα είναι παραπλανητική, καθώς μεσολάβησαν 600 αποχωρήσεις εργαζομένων.

Σημειώνεται δε, ότι στους προϋπολογισμούς της CytaVision συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στα €31 εκατ. ενώ το υψηλότερο προηγούμενο ήταν στα €19 εκατ. Προστίθεται ότι για την χρεοκοπημένη LTV, δαπανήθηκαν €10 εκατ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy