Αποβάλλεται η Χρυσή Αυγή από τις επιτροπές για τα μέτρα

Την αποβολή της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής από τις συνεδριάσεις των επιτροπών όπου συζητούνται τα μέτρα και αντίμετρα, αποφάσισε η Βουλή των Ελλήνων μετά τη βιαιοπραγία του χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη εις βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές κοντά στο προεδρείο του Σώματος.|

Επίσης, η εφημερίδα το “Βήμα” ανέφερε προ ολίγου ότι τα κόμματα της Βουλής αποφάσισαν ακόμα την παραπομπή του Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής με τις προβλεπόμενες κυρώσεις (περικοπή της βουλευτικής του αποζημίωσης κλπ.).

 

Νωρίτερα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προκάλεσε σοβαρό επεισόδιο, «πρωτοφανές στα χρονικά» το χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, εναντίον του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Νίκου Δένδια, τον οποίο, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ βουλευτές τριών παρατάξεων που παρευρίσκοντο την ώρα εκείνη στην αίθουσα, προσέβαλε, προπηλάκισε και του πέταξε ένα μπουκάλι με νερό.

Η Νέα Δημοκρατία, δια του άλλου κυβερνητικού της προσώπου, Μάκη Βορίδη, ζήτησε να αποκλειστεί όχι μόνο ο Κασιδιάρης, αλλά ολόκληρη η Χρυσή Αυγή από τις συνεδρίες των επιτροπών.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που είναι υπόδικος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, όπως χαρακτηρίζεται στη δικογραφία της υπόθεσης το κόμμα του, εκνευρίστηκε όταν, την ώρα που μιλούσε στην Επιτροπή, ο κ. Δένδιας σηκώθηκε να βγει έξω για ένα μικρό διάλειμμα, και του φώναξε «όχι από μπροστά μου», και όταν ο εκπρόσωπος της ΝΔ γύρισε να του ζητήσει το λόγο, του επιτέθηκε φραστικά και τον απώθησε, όπως μαρτύρησαν οι περευρισκόμενοι βουλευτές.

Ο προεδρεύων της Επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας ζήτησε επισταμένως την παρέμβαση της φρουράς της Βουλής, φωνάζοντας «να αποβληθεί ο Κασιδιάρης, έξω κ. Κασιδιάρη… μολύνετε τη Βουλή», και να υποβληθεί πρόταση μομφής εναντίον του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy