Αποβολή 10 μέρες και στέρηση μισθού για ένα μήνα στο σεξιστή Πολωνό Ευρωβουλευτή (Βίντεο)

Την αποβολή του για 10 μέρες από τις εργασίες του και την στέρηση του μισθού του για ένα μήνα αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο για τον Πολωνό Ευρωβουλευτή Janusz Korwin-Mikke, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για το μισθολογικό χάσμα μεταξύ αντρών και γυναικών, είχε δηλώσει ότι οι γυναίκες θα πρέπει να αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες, επειδή είναι «ασθενέστερη, μικρότερες και λιγότερο ευφυείς».

Όπως μεταδίδεται από τις Βρυξέλες, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι γνωστοποίησε ότι ο εν λόγω Ευρωβουλευτής θα απέχει επίσης από την νομοθετική εργασία του Ευρωκοινοβουλίου για ένα ολόκληρο χρόνο.

Ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είπε ότι τέτοιες συμπεροφιρές δε μπορεί να γίνουν ανεκτές, προσθέτοντας ότι με την προσβολή του γυναικείου φύλου, ο κ. Korwin-Mikke] επέδειξε περιφρόνηση στις θεμελιώδεις αξίες του σώματος και της ΕΕ.

Αίσθηση προκαλεί πάντως και η συνέντευξη που έδωσε ο εν λόγω ανεκδιήγητος Ευρωβουλευτής στο itv και τον δημοσιογράφο Piers Morgan.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy