Απροβίβαστο σε μικρά και μεγάλα

Για όσους έχουν απορία γιατί ξαφνικά η οδός Ερμού στη Λάρνακα έχει γίνει η επιτομή του μαρτυρίου για όποιον τολμήσει να επισκεφθεί το κέντρο της Λάρνακας, η απάντηση κατοικοεδρεύει στον έκτο όροφο στα γραφεία του Δήμου Λάρνακας. Μια καλή πρωία, ο δήμαρχος Ανδρέας Λουρουτζιάτης, εισακούοντας τις παρακλήσεις κάποιων καταστηματαρχών αποφάσισε την αντιστροφή της μονοδρόμησης της πλατείας Παλλάς. Αυτή η πράξη έστρεψε τη ροή περισσότερων αυτοκινήτων μέσα στην οδό Ερμού προκαλώντας ένα άνευ προηγουμένου κυκλοφοριακό χάος. Από την πρώτη μέρα της εφαρμογής του μέτρου διαμαρτύρονται καταστηματάρχες, διαμαρτύρονται πολίτες, διαμαρτύρονται ταξιτζήδες που χάνουν κούρσες και μεροκάματο, αλλά αυτός το χαβά του.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα φώτα τροχαίας στην οδό Κιλκίς, γνωστά και ως φώτα Λευκαρίτη, μια δουλεύουν και τρεις βρίσκονται σε άδεια ανάπαυσης. Ο μόνος λόγος που έχουν αποφευχθεί ατυχήματα είναι η τύχη και η προσοχή των οδηγών. Χρειάστηκε δημοσίευμα σε καθημερινή εφημερίδα για να αφυπνιστεί από τον ύπνο του δικαίου ο Δήμος Λάρνακας και να στείλει συνεργείο για να φτιάξει τα φώτα.

Πριν μερικούς μήνες ήταν τα πάρκα, τα οποία είχαν αφεθεί να μετατραπούν σε μικρές γειτονιές του Αμαζόνιου από τα άγρια χόρτα. Χρειάστηκε και πάλι δημοσίευμα σε καθημερινή εφημερίδα για να σταλούν τα συνεργεία να καθαρίσουν τα πάρκα.

Αναφορικά με το μεγάλο αντιπλημμυρικό κανάλι της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, εδώ και εβδομάδες αποκαλύψαμε ότι όχι μόνο είναι φραγμένο από λάσπη και υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας, αλλά η λάσπη έχει γεμίσει και με πετρελαϊκά απόβλητα. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Ολη αυτή η αδράνεια, η αμέλεια και η προκλητική αδιαφορία προκαλεί δύο ερωτήματα. Αν μια Αρχή Τοπικής Αυτοδιοίκησης αδυνατεί να κρατήσει λογαριασμό με τα ακάθαρτα πάρκα και τα χαλασμένα φώτα τροχαίας για να τα διορθώνει άμεσα, ποιος είναι ο λόγος της ύπαρξής της;  Και, αν μια Αρχή Τοπικής Αυτοδιοίκησης εμφανίζεται ανίκανη να λύσει τα απλούστερα των καθημερινών προβλημάτων, πώς μπορούμε να περιμένουμε ότι θα λύσει τα μεγάλα προβλήματα και θα υλοποιήσει τα μεγάλα έργα;

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy