Απροβίβαστο στα περιβαλλοντικά παίρνει η Κύπρος από Κομισιόν

Τα επικαιροποιημένα της στοιχεία για την αξιολόγηση της επάρκειας καθορισμού χερσαίων και θαλάσσιων Τόπων Κοινοτικής Σημασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Κομισιόν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η Κυπριακή Δημοκρατία παρουσιάζει την υψηλότερη ανεπάρκεια καθορισμού χερσαίων Τόπων Κοινοτικής Σημασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28.

Ειδικότερα, στην Κυπριακή Δημοκρατία παρουσιάζεται 45% επαρκής και 45% ανεπαρκής αντιπροσώπευση των χερσαίων ειδών χλωρίδας και πανίδας και τύπων φυσικών οικοτόπων καθορισμού, ενώ για 10% εκφράζεται επιστημονική επιφύλαξη. Την ίδια στιγμή, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο μέσος όρος είναι κατά 92% επαρκής και 6% ανεπαρκής ως προς την αντιπροσώπευση χερσαίων ειδών και οικοτόπων, ενώ για 2% εκφράζεται επιστημονική επιφύλαξη. Η ανεπαρκής αντιπροσώπευση χερσαίων ειδών και οικοτόπων στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι επταπλάσια προς οκταπλάσια του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού μέσου όρου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται στην επίσης στην 5η υψηλότερη θέση όσον αφορά την ανεπάρκεια καθορισμού θαλάσσιων Τόπων Κοινοτικής Σημασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28. Ειδικότερα, στην Κυπριακή Δημοκρατία παρουσιάζεται 25% επαρκής και 62% ανεπαρκής αντιπροσώπευση ειδών άγριας πανίδας και τύπων φυσικών οικοτόπων καθορισμού, ενώ για 13% εκφράζεται επιστημονική επιφύλαξη. Την ίδια στιγμή, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο μέσος όρος είναι κατά 59% επαρκής και 26% ανεπαρκής ως προς την αντιπροσώπευση θαλάσσιων ειδών και οικοτόπων, ενώ για 15% εκφράζεται επιστημονική επιφύλαξη. Η ανεπαρκής αντιπροσώπευση θαλάσσιων ειδών και οικοτόπων στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι διπλάσια προς τριπλάσια του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού μέσου όρου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy