Αρχαιολογική έκθεση στο Μουσείο Λεμεσού

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού «ανοίγει» τις αποθήκες τους στο ευρύτερο κοινό, μέσω μιας έκθεσης ξεχωριστών αρχαιολογικών ευρημάτων, στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και της Ευρωπαϊκής Νύκτας Μουσείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος Αρχαιοτήτων, στις 18 Μαΐου και ώρα 19:30 εγκαινιάζεται η έκθεση «Από τις Αποθήκες… επιλεγμένα ευρήματα από τις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου της Επαρχίας Λεμεσού», όπου αναμένεται να εκτεθούν ευρήματα, τα περισσότερα για πρώτη φορά, ενώ μερικά είναι πολύ πρόσφατα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σημαντικότερο και γοητευτικότερο μέρος ενός μουσείου είναι οι αποθήκες του, καθώς εκεί μεταφέρονται, ταξινομούνται και μελετούνται όλων των ειδών τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Πρόκειται για έναν ολοζώντανο, δυναμικό, αλλά ταυτόχρονα σιωπηλό και αθέατο κόσμο, συμπληρώνεται, όπου παλιά και νέα ευρήματα, που για διάφορους λόγους παραμένουν στην αφάνεια, περιμένουν τη σειρά τους για να εκτεθούν και να εισπράξουν την αγάπη και το θαυμασμό του κοινού.

Συμπεριλαμβάνονται «ταπεινά πήλινα αγγεία και αγάλματα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης και πολύτιμα κοσμήματα, εργαλεία και πήλινα ειδώλια», τα οποία παρατάσσονται ομαδοποιημένα σύμφωνα με το υλικό κατασκευής τους σε ράφια και συρτάρια των αποθηκών και με τα οποία έρχεται σε επαφή καθημερινά και με διάφορες αφορμές το προσωπικό του μουσείου.

Στόχος είναι η έκθεση να προσφέρει στον επισκέπτη τέρψη, αλλά κυρίως αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον, καταλήγει η ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy