Διαβουλεύσεις για σχηματισμό “κυβέρνησης” στα κατεχόμενα

Αρχίζουν από σήμερα οι επαφές και οι συναντήσεις του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με πολιτικά κόμματα για το σχηματισμό “κυβέρνησης” στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, σε δηλώσεις του ο κ. Ταλάτ διέψευσε δημοσιεύματα που φέρουν το κόμμα του να έχει έρθει σε συμφωνία με το τ/κ Δημοκρατικό Κόμμα και δημοσιεύματα ότι έχει ήδη αποφασιστεί η λίστα των “υπουργών”.

Όπως αναφέρεται, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είπε ότι ακόμα δεν έχουν γίνει οι συναντήσεις και ότι δεν έχει παρθεί καμία απόφαση για το κόμμα ή κόμματα με τα οποία το ΡΤΚ θα συνεργαστεί. Είπε ακόμα ότι για τα ονόματα που θα προταθούν για “υπουργεία” θα ληφθούν υπόψη διάφοροι παράμετροι, όπως οι προσδοκίες των πολιτών και ποιος είναι ο κατάλληλος να αναλάβει “υπουργείο”.

Αναφέρεται ακόμα ότι, σήμερα θα συνέλθει η γραμματεία του κόμματος και ακολούθως η κεντρική επιτροπή όπου θα συζητηθούν τα θέματα που αφορούν το “κυβερνητικό” πρόγραμμα αλλά και τις επικείμενες επαφές με τα άλλα πολιτικά κόμματα στα κατεχόμενα.

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είπε ακόμα θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση με τον ηγέτη των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί, “ο οποίος πρέπει να δώσει την εντολή για το σχηματισμό” της λεγόμενης κυβέρνησης.

Τα αρμόδια όργανα του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος σε συνεδρία τους στις 24 Ιουνίου αποφάσισαν να προτείνουν το “βουλευτή” Κερύνειας του κόμματος, Ομέρ Καλίοντζου ως το νέο λεγόμενο πρωθυπουργό.

Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Χαβαντίς” με τίτλο “Έτοιμο το ΚΕΕ για συνεργασία με το ΡΤΚ” αναφέρεται σε δηλώσεις του ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Χουσεΐν Όζγκιουργιουν, ο οποίος εξέφρασε την ετοιμότητα του κόμματος του για συνεργασία με το ΡΤΚ.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy