Άρχισαν τα έργα στα νέα γήπεδα αντισφαίρισης

Ανοίγει ο δρόμος για ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού Λάρνακας

Ένα έργο που διεκδικούσε για πολλά χρόνια χωρίς επιτυχία ο Δήμος Λάρνακας μπαίνει τελικά σε τροχιά υλοποίησης.

Πριν μερικές μέρες, άρχισαν οι εργασίες κατασκευής των νέων γηπέδων τένις και οικήματος για σκοπούς μεταστέγασης του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας από το χώρο όπου βρίσκεται σήμερα. Με το έργο αυτό, η Λάρνακα αποκτά διπλό όφελος, αφού εκτός από τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων για τον Όμιλο Αντισφαίρισης, ανοίγει ταυτόχρονα ο δρόμος για την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου στόχου της ανάδειξης του αρχαίου λιμανιού Κιτίου, το οποίο, ως γνωστόν, είναι θαμμένο κάτω από τα σημερινά γήπεδα τένις.

Οι καινούργιες εγκαταστάσεις εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο του 2019, οπότε και θα αρχίσει ο προγραμματισμός των έργων ανάδειξης και ολοκλήρωσης των ανασκαφών του αρχαίου λιμανιού και της δημιουργίας του Αρχαιολογικού Πάρκου, με βάση τη μελέτη που εκπονήθηκε από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Γαλλικής Πρεσβείας και το Δήμο Λάρνακας.

Οι καινούργιες εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας δημιουργούνται στο κρατικό δάσος Άγιος Λάζαρος, δίπλα στο Κοινοτικό Κέντρο Λάρνακας, στο οποίο σύντομα θα αρχίσουν επίσης έργα ώστε να μετατραπεί σε σύγχρονο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης. Τα σχέδια για τα νέα γήπεδα τένις είναι έτοιμα από το 2012 και ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε 11 γήπεδα, 6 για προπονήσεις και 5 για αγώνες, καθώς και καφετέρια, γυμναστήριο, ιατρείο, βοηθητικούς χώρους και υπαίθρια καφετέρια.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy