Άρχισε η αποκατάσταση των δρόμων στη Λάρνακα

517

Μετά από χρόνια φθοράς και καταστροφών κυρίως από τις εργασίες του αποχετευτικού συστήματος, άρχισε σήμερα η πρώτη φάση του έργου της αποκατάστασης των δρόμων στη Λάρνακα.  Ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών συντήρησης αρχής γενομένης από την οδό Μακένζι, παρά τα κέντρα αναψυχής.

Ο Δήμος Λάρνακας, αξιολογώντας την υφιστάμενη κατάσταση των δρόμων αλλά και την κακή κατάσταση του οδοστρώματος, επέλεξε σε πρώτη φάση τη συντήρηση συλλεκτήριων δρόμων κυρίως στους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας και έχει λήξει και η 18μηνη περίοδος συντήρησης τους από τους εργολάβους του Σ.Α.Λ.

Το κόστος της πρώτης φάσης θα ανέλθει στο ποσό του €1,200,000 εκ των οποίων το €1,000,000 θα καλυφθεί από τον Προϋπολογισμό του Δήμου Λάρνακας και οι €200,000 από χορηγίες. Ο Δήμος Λάρνακας, μετά από έγκριση από την Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και τη Γενική Λογίστρια του Κράτους, θα ζητήσει προσφορές για τη συντήρηση και άλλων δρόμων της Λάρνακας, στους έχουν ολοκληρωθεί οι ολοκληρωθεί οι εργασίες του Σ.Α.Λ και έχει λήξει και η 18μηνη περίοδος συντήρησης  με σταδιακή αποπληρωμή του κόστους  από τον Προϋπολογισμό του Δήμου της επόμενης τετραετίας (2018 έως 2021). Επίσης, θα γίνει διαβούλευση με το Σ.Α.Λ. για επιδιόρθωση τυχόν ζημιών στους  δρόμους στους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, αλλά δεν έχει λήξει η περίοδος συντήρησης.

Ποιοι δρόμοι διορθώνονται στην πρώτη φάση

Σε πρώτη φάση θα συντηρηθούν οι ακόλουθοι δρόμοι εντός του έτους 2017: Αγίου Γεωργίου Μακρή, Αννίβα Φράνσις, Αριστοφάνους, Αρχιμήδους, Δαρβίνου, Ηπείρου, Θαλή Μιλήσιου, Καλύμνου, Λεωφ. Αιγύπτου, Λεωφ. 1ης Απριλίου, Λεωφ. Ελευθερίας, Λεωφ. Θεσσαλονίκης, Λεωφ. Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Νεύτωνος, Νίκου Γ. Δημητρίου, Χίου, Κιλκίς, Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και Ζακύνθου και οι δρόμοι των  πρώην Τ/Κ Συνοικιών της Λάρνακας: Μποζ Νταγ, Ουμ Χαράμ, Σαίξπηρ, Γεωργίου & Μαρίας Τυρίμου, Μακένζι, Πόντου, Γιάννη Λεύκη, Ζιγία Γκιοκάλπ και Λυκαβηττού.

Ανάλογα με το τελικό κόστος συντήρησης των πιο πάνω δρόμων, ο Δήμος Λάρνακας θα προχωρήσει  στη συντήρηση και άλλων δρόμων εντός του έτους 2017 μέχρι ν α καλυφθεί το ποσό του €1,200,000 που αναφέρεται πιο πάνω.

Τάσος Περδίος

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.