Άρχισε η δίκη 23χρονου για απόπειρα φόνου στο Μαζωτό

Με τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων κατηγορίας άρχισε σήμερα η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για απόπειρα φόνου του Μιχάλη Βασιλείου από το Μαζωτό, που έγινε τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου, σε καφενείο στο Μαζωτό, με κατηγορούμενο τον 23χρονο Νάσο Δημητρίου, ο οποίος δεν παραδέχθηκε ενοχή στις τρεις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Συγκεκριμένα, ο Νάσος Δημητρίου κατηγορείται ότι στις 17/12/2016 στο Μαζωτό αποπειράθηκε παράνομα να επιφέρει το θάνατο στον Μιχάλη Βασιλείου από τον Μαζωτό, δηλαδή με τη χρήση μαχαιριού του προκάλεσε τραύματα στο θώρακα και την τραχηλική χώρα, ότι στον ίδιο τόπο και χρόνο μετέφερε μαχαίρι, το οποίο είχε σταθερή λεπίδα που κατέληγε σε αιχμηρό άκρο εκτός της οικίας του ή του περιβόλου της και ότι οδηγούσε το αυτοκίνητο του με αλόγιστο και βεβιασμένο τρόπο, με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του Μιχάλη Μιχαήλ από το Μαζωτό.

 Πρώτος μάρτυρας κατηγορίας ο πρώτος εξάδελφος του θύματος, Μιχάλης Βασιλείου, ο οποίος βρισκόταν στο χώρο όπου άρχισε ο καβγάς μεταξύ των δύο, ο οποίος εξελίχθηκε – σύμφωνα με το κατηγορητήριο- σε επίθεση με μαχαίρι αργότερα. Όπως είπε, ενώ βρίσκονταν σε καφέ στο Μαζωτό, ο κατηγορούμενος και το θύμα άρχισαν να βρίζονται και στη συνέχεια να κτυπιούνται. Η παρεξήγηση ξεκίνησε για μια κοπέλα και στη συνέχεια, περιέγραψε τα γεγονότα από την αποχώρηση του κατηγορουμένου από το καφέ μέχρι την επιστροφή του έξω από καφενείο όπου κατηγορείται ότι μαχαίρωσε δύο φορές τον 27χρονο. 

«Είδα τον ξάδελφο μου», κατέθεσε, «να κρατά το κινητό τηλέφωνο και να φωνάζει ετσιάκκιασε με, πάρτε με νοσοκομείο».

Αντεξετάζοντας τον μάρτυρα, ο συνήγορος υπεράσπισης, υπέβαλε ότι το θύμα, είχε εξαρχής σκοπό να επιτεθεί στον κατηγορούμενο. Όπως είπε, ενώ ο κατηγορούμενος έκανε διάλειμμα από το παιγνίδι μπιλιάρδου το οποίο έπαιζε με φίλο του στο καφέ ,για να πάει στην τουαλέτα, ο Μιχάλης Βασιλείου, ξήλωσε το παιγνίδι και άρχισε να παίζει ο ίδιος, ενέργεια που προκάλεσε τον καβγά. Το θύμα ήθελε να προκαλέσει τον Νάσο για να τον δείρει από την αρχή, ήταν η θέση της υπεράσπισης, θέση που αντέκρουσε ο μάρτυρας, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε πρόκληση.
 
Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στο Δικαστήριο κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, συνοδευόμενος από ισχυρή δύναμη της ΜΜΑΔ
Σημειώνεται ότι αναμένεται να καταθέσουν συνολικά 44 μάρτυρες κατηγορίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy