Αρχίζει η συντήρηση της Αγίας Μαρίνας των Μαρωνιτών

Οι εργασίες συντήρησης ύψους €136.500 της Μαρωνίτικης Αγίας Μαρίνας οδεύουν προς υλοποίηση αφού τα συμβόλαια υπογράφηκαν πρόσφατα και το έργο έχει παραδοθεί στον εργολάβο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομία.

Όπως αναφέρεται «οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 5 μήνες και θα ολοκληρωθούν ως το τέλος του 2016».

Προστίθεται ότι στις εργασίες συντήρησης περιλαμβάνονται ο γενικός καθαρισμός του χώρου, ο καθαρισμός και η επισκευή της υφιστάμενης οροφής συμπεριλαμβανομένης της προσεχτικής αφαίρεσης κεραμιδιών και τσιμεντένιων προσθηκών, συντήρηση και διαρθρωτική παρέμβαση στους τείχους, συντήρηση του καμπαναριού, καθαρισμό και σοβάτισμα των πέτρινων επιφανειών, κατασκευή νέων δικτύων ομβρίων υδάτων και προσθήκη νέων ξύλινων πορτών και παραθύρων.

«Η περίληψη της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας στο πρόγραμμα συντήρησης της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομία δείχνει το σεβασμό και την έγνοια για την Μαρωνίτικη κουλτούρα, τους ανθρώπους της και της συμβολής στο ποικιλόμορφη και πλούσια κληρονομία της Κύπρου. Η ολοκλήρωση της (συντήρησης της) εκκλησίας θα έρθει να προσθέσει ακόμη ένα πολύτιμο πολιτιστικό ορόσημο για το οποίο όλοι μας θα είμαστε περήφανοι», αναφέρεται σε κοινή δήλωση των Γλαύκου Κωνσταντινίδη και Αλί Τουντσάι.

Το συνολικό κόστος περίπου €136.500 επιχορηγείται πλήρως από την ΕΕ κάτω από την φάση 4 του έργου «Υποστήριξη μνημείων μεγάλης σημασίας για την Κύπρου».

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy