Εξώδικο από την Πρόεδρο του Α. Πάγου σε Βγενόπουλο & ΣΚΑΪ

Για προσωπική στοχοποίησή της και κακοστημένη σκευωρία εις βάρος της κάνει λόγο η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ζητώντας “αποκατάσταση της προσβολής της προσωπικότητάς της” από τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρείου Πάγου, επιδόθηκε από την Πρόεδρό του εξώδικη “δήλωση – πρόσκληση προς τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, με την οποία καλούνται, όπως εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών αποκαταστήσουν την προσβολή της προσωπικότητάς της, η οποία συντελέσθηκε με την από 11-5-2016 συνέντευξη τύπου, που δόθηκε από τον πρώτο, και που μεταδόθηκε, σε απευθείας κάλυψη, από τον δεύτερο, ανακαλώντας ρητά όσα αναφέρθηκαν περί δήθεν εμπλοκής της `για την πιθανολογούμενη τέλεση αξιοποίνων πράξεων` και περί αντικαταστάσεως του Αντιπροέδρου του Ποινικού Τμήματος, η οποία έγινε κατά τρόπο απόλυτα νόμιμο και διαφανή, λόγω επικείμενης συνταξιοδότησής του, όπως γίνεται πάντοτε για όλους τους συνταξιοδοτούμενους”.

“Η αποκατάσταση ζητείται να γίνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, και με την ίδια δημοσιότητα, που έγινε η προσβολή”, προστίθεται.

“Η Πρόεδρος επισημαίνει στο εξώδικό της ότι τα καταγγελθέντα είναι ψευδέστατα, συκοφαντικά και δυσφημιστικά και συνιστούν μία κακοστημένη σκευωρία εις βάρος της καθώς και ότι έχει στοχοποιηθεί από ορισμένα πρόσωπα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη σημειώνει ότι “απόδειξη της προσωπικής στοχοποίησής της, αποτελεί το γεγονός ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, δεν αρκέσθηκε να καταθέσει, ενώπιον της Εισαγγελίας μηνυτήρια αναφορά εις βάρος της, αλλά έσπευσε, πριν ακόμη διερευνηθεί αυτή, ως προς την βασιμότητά της, από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, να εμφανισθεί δημόσια σε συνέντευξη τύπου, που μεταδόθηκε ζωντανά, σε απευθείας σύνδεση με τον τηλεοπτικό σταθμό SKY και να δηλώσει όλα τα καταγγελθέντα ψευδή, συκοφαντικά και δυσφημιστικά εις βάρος της γεγονότα, και ότι με τον τρόπο αυτό, έγινε προσπάθεια να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα στις εις βάρος της συκοφαντικές καταγγελίες, πριν καν αυτές ελεγχθούν από τα αρμόδια όργανα, αποδεικνυομένου, έτσι, ότι ο σκοπός της προσπάθειας ήταν η σπίλωση του προσώπου της και η αμφισβήτηση της δικαστικής της ακεραιότητας”.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι “αφού ανέμενε επί εύλογο, κατά την κρίση της, χρονικό διάστημα (ενός μηνός), ότι εκείνοι, κατά των οποίων απευθύνεται το εξώδικο θα αναλογίζονταν το μέγεθος της σοβαρότητας των ενεργειών τους και θα αποκαθιστούσαν την εις βάρος της προσβολή, κοινοποιεί προς αυτούς το παρόν, δηλώνοντας, ότι, σε περίπτωση απράκτου της ταχθείσας προθεσμίας, θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της, προς αποκατάσταση της προσβολής του προσώπου της και της δικαστικής της υπόστασης”.

Με ανακοίνωση απάντησε ο Α. Βγενόπουλος στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το πρόσωπό του η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου στην οποία γνωστοποιεί ότι του επέδωσε εξώδικο για προσβολή της προσωπικότητάς της.

Ο κ. Βγενόπουλος στην ανακοίνωση σημειώνει ότι το κείμενο της εξώδικης δήλωσης του επιδόθηκε με καθυστέρηση 40 ημερών. Αναφέρει ότι την είχε καλέσει δημοσίως ν’ αντιμετωπίσει την μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της, « με ψυχραιμία και σεβασμό στις νόμιμες διαδικασίες και να μην επιχειρήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης για δημιουργία εντυπώσεων», όπως λέει.
Και συνεχίζει σημειώνοντας ότι είναι πλέον υποχρεωμένος να δημοσιοποιήσει και ο ίδιος προσεχώς την δική του απάντηση στην εξώδικη πρόσκλησή της ακολουθώντας την ίδια οδό.

«Εκφράζω τη λύπη μου διότι η κα Θάνου, για λόγους που ασφαλώς η ίδια γνωρίζει, δεν επέλεξε να αναμένει το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εις βάρος της και προτίμησε την μη αρμόζουσα για την σοβαρή αυτή υπόθεση επικοινωνιακή αντιδικία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αμφισβητεί τα διατάγματα για Μπουλούτα-Φόρο ο «Βγενό»

Δεν έχει αλλάξει τίποτε ως προς την απόφαση έκδοσης των Μπουλούτα και Φόρου στην Κύπρο, τόνιζαν δικαστικές πηγές στην Αθήνα μετά την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο, με την οποία υποστηρίζουν ότι «είναι αθώοι με βάση την ελληνική δικαιοσύνη» και ότι το αδίκημα για το οποίο επρόκειτο να εκδοθούν «αρχειοθετήθηκε».

Συγκεκριμένα, όπως σημείωναν οι δικαστικές πηγές η έκδοσή τους σύμφωνα με βούλευμα του Αρείου Πάγου παραμένει σε ισχύ. Η έκδοση είχε αποφασιστεί για τα δύο από τα τέσσερα αδικήματα για τα οποία είχε ζητηθεί από τις κυπριακές Αρχές: για χειραγώγηση αγοράς και για ψευδή στοιχεία και πληροφορίες ή απόκρυψη των περί προϋποθέσεων διαφάνειας κινητών αξιών προς διαπραγμάτευση σε ρυθμιζόμενη αγορά. Τα άλλα δύο αδικήματα για τα οποία καταζητούνταν από τις κυπριακές Αρχές – συνωμοσία προς καταδολίευση και τήρηση ψευδών λογαριασμών από διευθυντές και άλλα στελέχη κατά τις κάτωθι μέρες 8/11/2011, 29/11/2011, 28/2/2011 – δεν έγιναν δεκτά γιατί δεν εμπίπτουν στην ελληνική νομοθεσία.

Οι Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος παραμένουν φυγόδικοι και καταζητούμενοι καθώς δεν παρουσιάστηκαν, ως όφειλαν, στην Εισαγγελία Δικαστικής Συνδρομής στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσαν ότι θα έπρατταν, όταν ο Άρειος Πάγος αποφάσισε οριστικά την έκδοσή τους στην Κύπρο προκειμένου να παραπεμφθούν σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, στις αρχές Μαΐου.

Η αρχειοθέτηση στην οποία αναφέρονται οι δύο φυγόδικοι στην ανακοίνωσή τους αφορά, κατά τις δικαστικές πηγές, άλλο σκέλος της υπόθεσης, που προέκυψε μεταγενέστερα από αυτοκαταγγελία του Ανδρέα Βγενόπουλου, για θέμα που δεν σχετίζεται με τις κατηγορίες που βαραίνουν τους δύο καταζητούμενους. Η υπόθεση αυτή αρχειοθετήθηκε και όπως επισημαίνεται δεν στοιχειοθετεί δεδικασμένο καθώς δεν πρόκειται για καμία τελεσίδικη απόφαση και ανά πάσα στιγμή μπορεί το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης να ξανανοίξει εφόσον παρουσιαστούν νέα στοιχεία.

Διαψεύδει ο Βγενόπουλος

Οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε κυπριακά ΜΜΕ που επικαλούνται δικαστικές πηγές στην Ελλάδα δεν είναι έγκυρες, υποστηρίζει με σημερινή του ανακοίνωση ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

«Οφείλω να σημειώσω ότι στην Ελλάδα οι `δικαστικές πηγές` έχουν όνομα και ιδιότητα, ώστε να αναλαμβάνουν τις ευθύνες των όσων δηλώνουν. Συνεπώς, οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν δεν είναι έγκυρες», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βγενόπουλος.

«Επί της ουσίας, ότι η αρχειοθέτηση στην οποία αναφέρθηκαν οι κ.κ. Μπουλούτας και Φόρος αφορά επακριβώς το σύνολο της υπόθεσης για την οποία έχουν κληθεί να δικαστούν στην Κύπρο και όχι `άλλο σκέλος της υπόθεσης που προέκυψε μεταγενέστερα…`, όπως ψευδώς αναφέρουν οι δήθεν ελληνικές δικαστικές πηγές», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, «η αρχειοθέτηση της υπόθεσης αποτελεί Ευρωπαϊκό δεδικασμένο και το μόνο αληθές από αυτή την δήθεν πληροφόρηση είναι ότι η υπόθεση μπορεί να ξανανοίξει εφόσον παρουσιαστούν νέα στοιχεία».

«Όμως μέχρι να ξανανοίξει, το δεδικασμένο ισχύει, και η μόνη ευχέρεια που έχουν οι Κυπριακές Αρχές, εάν επιθυμούν να σεβαστούν την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, είναι να παρουσιάσουν ότι στοιχεία έχουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να κριθεί εάν η υπόθεση θα ξανανοίξει ή το δεδικασμένο θα παραμείνει», καταλήγει.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy