Αρνούνται να σταματήσουν την απεργία δίψας, ενώ συνεχίζεται ο εμπαιγμός από το ΥΠΕΣ

Σε κίνδυνο πλέον η ζωή της οικογένειας απάτριδων Κούρδων.

 

Σε πραγματικό κίνδυνο βρίσκεται πλέον η ζωή της οικογένειας απάτριδων Κούρδων, η οποία πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας σε αντίσκηνα έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση του κράτους να τους παραχωρήσει υπηκοότητα, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην Κύπρο από το 2006. Χθες μάλιστα χειροτέρεψε η κατάσταση της υγείας μιας κοπέλας η οποία είναι αφυδατωμένη και αρνείται να λάβει Πρώτες Βοήθειες, ενώ και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αρνούνται να σταματήσουν την απεργία πείνας και δίψας παρά τις παραινέσεις των ανθρώπων που τους στηρίζουν.

Οι άνθρωποι αυτοί νιώθουν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό από το κυπριακό κράτος, αφού ενώ πληρούν τα κριτήρια για τα χρόνια παραμονής τους στη χώρα μας, εντούτοις το Υπουργείο Εσωτερικών επικαλείται συνεχώς διάφορες προφάσεις για να μην τους παραχωρήσει υπηκοότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ τον περασμένο Αύγουστο τους είχαν πει ότι κάποιοι εξ αυτών πληρούσαν τα κριτήρια με τα χρόνια παραμονής, οι αρμόδιοι τους είπαν χθες πως δεν τα πληρούν, επικαλούμενοι τροποποίηση του σχετικού νόμου.

Τους κάλεσαν παράλληλα να ξανακάνουν την αίτηση και να τους δώσουν απάντηση σε τρεις μήνες… φτάνει όμως να φύγουν από το Υπουργείο Εσωτερικών! Στο μεταξύ χθες πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης προς την οικογένεια απάτριδων Κούρδων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΙΣΑ, πρόκειται για την οικογένεια του HassanJanbali (απάτριδες Κούρδοι της Συρίας) οι οποίοι διαδηλώνουν έξω από Προεδρικό Μέγαρο και Υπουργείο Εσωτερικών για τη μη παραχώρηση του καθεστώτος του αναγνωρισμένου πρόσφυγα και υπηκοότητας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy