Art Lecture Series στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Τμήμα Τεχνών και το ‘Εργαστήριο Πολιτισμικών Σπουδών και Σύγχρονης Τέχνης’ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου εγκαινιάζουν νέο κύκλο διαλέξεων (Art Lecture Series) για την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016, με την animator, Σοφία Κυριάκου. Η πρώτη διάλεξη δόθηκε τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου στις 19:30 στο στούντιο Γραφικών Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Διογένη 1, Block A, 1ος όροφος , 2404 Έγκωμη).

Η Σοφία Κυριάκου είναι βραβευμένη σχεδιάστρια κινουμένων γραφικών και καλλιτέχνης τρισδιάστατων γραφικών, με 19 χρόνια εμπειρίας στον τηλεοπτικό τομέα. Εργάστηκε στο European Business News πριν από τη μετακίνησή της στο BBC στο Λονδίνο. Από πέρυσι μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του BBC και των δικών της εργασιών ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Στη διάλεξη μας μεταφέρει σε ένα ταξίδι από το ξεκίνημά της ως νεαρής σχεδιάστριας στο χώρο της τηλεόρασης, μέχρι τις πρόσφατές της δραστηριότητες που προβάλλονται σε εκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο.

Η Σοφία Κυριάκου παρουσίασε, επίσης, αποσπάσματα από τις ταινίες της. Η πρώτη ονομάζεται «Χάρτινη Πόλη» και σχεδιάστηκε για την επιχειρησιακή μονάδα του BBC και η δεύτερη είναι ένα σποτ που ονομάζεται PM2.5 και παραγγέλθηκε από τον επιστημονικό τομέα του BBC, το οποίο επεξηγεί τους κινδύνους από ένα μικροσκοπικό είδος ρύπων που βρίσκεται σε πολλές από τις μεγαλουπόλεις της Κίνας.

Οι κύκλοι διαλέξεων πάνω στην τέχνη άρχισαν το 2010, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και έχουν μέχρι σήμερα φιλοξενήσει διαπρεπείς καλλιτέχνες και θεωρητικούς. Ανάμεσα σε αυτούς: Prof. John Higgins, Έλενα Παύλου, Θάλεια Στεφανίδου, Εύη Τσελίκα, Αγγελική Αυγιτίδου, Άλκης Χατζηανδρέου, Λευτέρης Τάπας, Liz Wells, Elizabeth Hoak-Doering, Peter Sheppard, Sylvia Safdie, Sharon Kanach.

Επόμενοι ομιλητές στον κύκλο διαλέξεων θα είναι η Θεοπίστη Στυλιανού-Lambert, στις 16 Νοεμβρίου και η Δέσπω Πασιά στις 7 Δεκεμβρίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy